Türkiye (05.09.2012) : SAÜ Tıp’ta Akademik Kadro Güçleniyor

05.09.2012

Altyapı ve akademik personel ihtiyaçlarını hızla tamamlayan Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, tıp eğitimi almak isteyen öğrencilerin tercihi olurken, araştırma hastanesi aracılığıyla verdiği tıp hizmeti sayesinde bölgenin tıp merkezi olma yolunda hızla ilerliyor. Profesör, doçent, yardımcı doçent, araştırma Görevlisi ve uzman dahil toplam 77 öğretim üyesi ile hizmet veren Tıp Fakültesi, ataması devam eden 18 ve yeni ilan edilen 23 kadro ile birlikte öğretim üyesi sayısını 118’e çıkarıyor. Yeni katılacak öğretim üyeleri ile birlikte en yüksek kadro sayısı 9 öğretim üyesiyle Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları bölümünde gözükürken, kalp hastalıklarıyla ilgili ‘Kalp ve Damar Cerrahisi ‘ile ‘Kardiyoloji’ bölümlerine yeni katılacak öğretim üyeleriyle personel sayısı toplamda 9’a çıkıyor.

Türkiye Gazetesi – 05 Eylül 2012