Türkçenin Sesi Radyosu Kent Meydanı’nda

Türkçenin Sesi Radyosu Kent Meydanı’nda
06.08.2016
1.288
A+
A-

Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkiye’de her yıl düzenlediği Türkçe Yaz Okulu, 25 Temmuz – 28 Ağustos 2016 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Sakarya Üniversitesi TÖMER’de de 35 kültür elçisi yabancı uyruklu öğrenci, Türkçeyi ve Türk kültürünü yerinde öğreniyor.

25 Temmuz’dan bu yana Türkçe dersi alan kültür elçisi öğrencilere, hafta sonları da Sakarya ve yakın civarlar başta olmak üzere Türkiye’nin önemli tarihi ve kültür merkezlerine geziler düzenleniyor.

Sakarya Üniversitesi TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, yaptığı açıklamada, bu vesileyle Yunus Emre Enstitüsü’nün dünya çapında yayın yapan Türkçenin Sesi Radyosu’nun canlı yayın yapmak üzere 16 Ağustos 2016 Salı günü Sakarya Kent Meydanı’na geleceğini bildirdi. Kent Meydanı’ndaki canlı yayına kültür elçisi yabancı öğrencilerin yanı sıra vatandaşların da katılabileceğini, canlı yayında yabancı öğrenciler ve vatandaşlarla çeşitli etkinlik ve programların yapılacağını belirtti. Ayrıca canlı yayın programına programlarının uyması halinde; Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş ile de röportaj yapılacak.

Kent Meydanı’ndaki Türkçenin Sesi Radyosu canlı yayın programı, Sakarya Valiliği ve Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle gerçekleşecek.

Temelde yurt dışında yapılan Türkçe öğretiminin devamı niteliğinde olan ve sürecin Türkçe öğrenen yüzlerce öğrencinin Türkiye’yi yakından tanıma ve bilme faaliyetleri ile desteklenmesi şeklinde sürdürülmesini esas alan Türkçe Yaz Okulu; Türkçe kursu, Türk kültürünü ve sanatını tanıtan gezi ve faaliyetlere katılım, sosyal içerikli ve keşif odaklı tanıma etkinlikleriyle destekleniyor.

Türkçe Yaz Okulu Programları, yurt dışında faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüleri ile yurt dışındaki Türkoloji bölümlerinde öğrenim gören farklı ülkelerden misafirlerin katılımıyla başladı. İletişim dili olarak Türkçenin kullanıldığı bu organizasyonda, öğrenciler hem Türkçe eğitimi alma hem de bulundukları ve ziyaret ettikleri şehirlerin öne çıkan tarihî ve turistik yapılarını gezme imkanı buluyor.

Türkçe Yaz Okulu, Türkiye’nin farklı illerinde eğitim veren ve Yunus Emre Enstitüsünce koordine edilen üniversitelerimizin katılımıyla düzenleniyor. Gruplar halinde yaklaşık 45 gün boyunca Türkiye’nin çeşitli illerindeki üniversitelerde eğitim programlarına katılacak olan misafirler bu zaman zarfında hem bulundukları şehir merkezleri hem de civardaki tarihi ve turistik alanları gezerek, Türkçeyi yerinde öğrenme ve Türk kültürünü tanıma fırsatı bulacaklar. 2016 Türkçe Yaz Okulu programının sonunda İstanbul’da bir araya gelecek olan konuklar görkemli bir Yunus Emre Enstitüsü organizasyonu olan “Türkçe Bayramı” etkinliği sonunda ülkelerine geri dönecekler.

46 ülkeden 540 kişinin katılımıyla gerçekleşen 2016 Türkçe Yaz Okulu’na bu yıl Türkiye çapında 16 ildeki 20 üniversite ev sahipliği yapıyor ve Sakarya Üniversitesi’nde bu program kapsamında 35 öğrenci ağırlanıyor.

10.08.2016 – YC

 
1.288 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.