Türkçe Yaz Okulu

Türkçe Yaz Okulu
25.05.2015
782
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) tarafından Türkçe Yaz Okulu açılacak.

Sakarya Üniversitesi'nin Yunus Emre Enstitüsü ile yaptığı protokol kapsamında 27 Temmuz – 22 Ağustos 2015 tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi TÖMER bünyesinde Türkçe Yaz Okulu açılacak.

Sakarya’da açılacak olan Türkçe Yaz Okulu eğitimin ön hazırlıkları için  Yunus Emre Enstitüsü Koordinatör Yardımcısı Ayşe Tanrıverdi Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Musa Eken'i ziyaret etti. Tanrıverdi, ziyaretlerinde “2009 yılında faaliyetlerine başlayan Yunus Emre Enstitüsünün, bugün itibariyle 33 ülkede 40 kültür merkezi bulunmaktadır. Kültür merkezlerimizde Türk kültürünün, sanatının ve edebiyatının tanıtımı, Türkçenin öğretiminin yanı sıra, merkezlerimizin bulunduğu ülkelerle ülkemiz arasında dostluk köprüleri kurmak en önemli amacımızdır. Bu amaç doğrultusunda kurulduğumuz günden beri 15 binden fazla kişinin Türkçe öğrenmesine aracılık ettik. Bu yıl altıncısı düzenlenecek olan Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Yaz Okuluna, başarılı kursiyerlerimiz arasından seçeceğimiz 300 kişiyi Türkiye'de misafir edeceğiz ve Türkiye’nin farklı şehirlerinde bulunan Türkçe öğretim merkezlerinde yurt dışında verdiğimiz eğitimin Türkiye'deki devamını sağlayacağız. Türkçe öğreniminin yanında misafirlerimiz, bulundukları şehrin ve yörenin kültürü ve tabiî güzelliklerini tanıma amaçlı gezi programlarına katılacaklar; ziyaret ettikleri yerlerde düğün, sünnet vs. şenliklere iştirak edip el sanatları yapımı gibi etkinliklere katılacaklar ve böylece kültürümüzü yaşayarak öğrenme fırsatı bulacaklardır” dedi.

Sakarya Üniversitesi olarak misafir öğrencilere her türlü kolaylıkların sağlanacağını belirten Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Musa Eken, Sakarya Üniversitesi olarak misafir öğrencileri ağırlamaktan dolayı memnuniyet duyacaklarını ve iki bin civarında yabancı uyruklu öğrencisi bulunan üniversitenin uluslararasılaşma vizyonu doğrultusunda bu tarz faaliyetlere daima öncelik verdiklerini söyledi.

2011 yılından bu yana faaliyette olan Sakarya Üniversitesi TÖMER’in bugüne kadar 74 farklı ülkeden 380'e yakın öğrenciye Türkçe kursu verildiğini belirten Sakarya TÖMER Müdürü Doç.Dr. Mustafa Altun, eğitim kapsamında Sakarya ve çevre illere yönelik tarihi ve kültürel geziler düzenlediklerini, etkinliğine sadece üniversitelerin değil, yerel yönetimlerin, STK’ların ve halkında katkıda bulunduğunu söyledi.

25/05/2015 – YC


782 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.