Türkçe Olimpiyatları’na Katılan Öğrenciler Rektör Elmas’ı Ziyaret Etti

Türkçe Olimpiyatları’na Katılan Öğrenciler Rektör Elmas’ı Ziyaret Etti
11.06.2012
603
A+
A-

Türkçe Olimpiyatları için Türkiye’de bulunan öğrenciler, Sakarya etkinliği öncesi Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı ziyaret etti.

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen uluslararası Türkçe Olimpiyatlarında yarışmak için ülkemizde bulunan öğrenciler, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’ı makamında ziyaret etti. Olimpiyatların koordinatörleri ve rehber öğretmenleriyle Sakarya Üniversitesi’nin misafirleri olan öğrenciler, ülkeleri hakkında bilgi verirken Türkiye’de gördükleri ilgiden memnun olduklarını belirttiler.

Dört Kıta Türkiye’de Buluştu

Endonezya’dan Brezilya’ya, Kenya’dan Norveç’e kadar dünyanın farklı bölgelerinden ülkemize gelen öğrenciler, başka milletlere mensup olsalar da ortak özellikleri Türkçe konuşmaları ve Türkiye’ye sevgileriydi. Yurtdışındaki Türk okullarında eğitim gören öğrencilerden bazıları, ileride üniversite eğitimlerini Türkiye’de almak istediklerini aktardılar. Sakarya’yı çok beğendiğini belirten Kenyalı öğrenci, uçak mühendisi olmak istediğini söylediğinde Elmas, Sakarya Üniversitesi’nde farklı mühendislik dallarında eğitim alabileceği tavsiyesinde bulundu.

Gurur Duyuyoruz

Yurtdışındaki Türk okulları ve Türkçe Olimpiyatlarının önemini vurgulayan Elmas, “Yıllar önce Kosova’ya gittiğimizde kalacak yer bulmak için otel ararken,  Priştine’deki Türk okullarında misafir edildik. Şimdi, dünyanın neresine gitsek, bu okulları görüyoruz ve gurur duyuyoruz” dedi. Bu çalışmaların yerli yabancı herkes tarafından takdir edildiğini dile getiren Elmas, “Türkçe Olimpiyatlarını gerçekleştiren ve vesile olanlara teşekkür ederim” dedi.

Ziyaret kapsamında Rektör Elmas’a minik bir konser veren öğrencilerden Brezilyalı öğrenci “Hayde Gidelum Hayde” Karadeniz türküsünü seslendirirken, Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve dinleyicilerden büyük alkış aldı.

Ziyaret sonunda öğrencilere hediyeler veren Elmas, eğitim yaşamlarında başarılarının devamını diledi.

10/06/2012 – AB
603 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.