Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Tamamlandı

Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Tamamlandı
12.08.2016
1.016
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve Yunus Emre Enstitüsü tarafından düzenlenen ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Eğitimi’ sertifika töreni düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene SAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daçşıoğlu, Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alparsan Okur, eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

Programın açılışında bir konuşma yapan SAÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, sertifika programına yoğun bir ilgi olduğunu fakat 46 kişi ile sınırlandırmak zorunda kaldıklarını belirtti. Tüm hazırlık çalışmalarının 15 Temmuz’dan öncesinden yapıldığını, sertifika alacak okutman adaylarının ve eğitim verecek öğretim elemanlarının çoğunun Sakarya dışından olmasına rağmen, 15 Temmuz darbe teşebbüsünden programın etkilenmeden başarılı ve verimli bir biçimde tamamlandığını söyledi.

Son yıllarda Türkiye’nin ekonomik ve sosyal alanlarda gelişmesi ile Türkçe öğrenmeye yönelik talebin arttığını söyleyen Yunus Emre Enstitüsü Türkçe Eğitim Merkezi Müdürü Kerim Sarıgül, “Türkiye geliştikçe Türkçe öğrenmeye olan talep gün geçtikçe artıyor. Buna bağlı olarak Yunus Emre Enstitüsünün yurt dışı merkez sayısını arttırmaya devam ediyoruz. Merkezlerimiz de uzman eğitmenlere ihtiyaç var. Sakarya Üniversitesi’ni hem uluslararası öğrenci sayısıyla hem de yabancılara Türkçe öğretimi konusundaki çalışmalarıyla takdirle izliyoruz” şeklinde konuştu.

Eğitimde başaralı olan katılımcıları tebrik eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, “Kutsal bir görev yapacak katılımcıları tebrik ediyorum. Bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları takdim edildi.

12/08/2016 – MA
1.016 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.