Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başladı

Türkçe Öğretimi Sertifika Programı Başladı
27.07.2016
719
A+
A-

Yunus Emre Enstitüsü ve Sakarya Üniversitesi arasındaki protokol gereğince ortaklaşa olarak Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı 18 Temmuz 2016 Pazartesi günü başladı.

Etkinliğin açılışı Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Musa Eken, Sakarya TÖMER Müdürü Doç. Dr. Alpaslan Okur, Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Firdevs Karahan, Sakarya TÖMER Yönetim Kurulu Üyesi ve Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu katılımı ile gerçekleştirildi.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi kınayan katılımcılar şehit olanlara rahmet, yaralılar da acil şifalar diledi. Konuşmacılar, böyle bir haince teşebbüsün, Türkiye’nin bütün kurum ve sektörlerini etkilediğini ama dünyaya açış kapımız olan yabancılara Türkçe öğretimini daha çok etkileyeceğini belirtti.

Konuşmacılar sözlerine “İstikrarlı Türkiye demek, büyüyen Türkiye demek, büyüyen Türkiye demek genişleyen ve ilgi gören Türkçe demek, demokrasi dışı uygulamalarla büyüme de olmaz, istikrar da olmaz. Bu büyüme ve istikrarı son dönemlerde Türkiye’de öğrenim görmek için yabancı öğrenci akınından anlıyoruz. Her yıl binlerce öğrenci Türkiye’de öğrenim görmek için Türk üniversitelerine geliyor, Türkçe öğrenmek istiyor. Yurt dışında, Yunus Emre Kültür merkezlerinin sayısı artıyor, Türkçe öğrenmeye ilgi artıyor, dolayısıyla yabancılara Türkçe öğreticilerine ihtiyaç da artıyor.” şeklinde devam etti.

Dünyanın, Türk insanını, Türkiye’yi ve Türk kültürünü Türkçe ile tanıyacağını, bu anlamda bu çağ dışı ve demokrasi dışı teşebbüsüne karşı Türk milletinin kahramanca tepkisini de anlatmanın, yabancılarla ilk muhatap olacakları sebebiyle yabancılara Türkçe öğreticilerine büyük sorumluluk ve görev düştüğünü belirtti.

1 ay boyunca yoğunlaştırılmış şekilde uygulamalı ve teorik dersler ile yapılan sertifika programı  Yurtdışı ve Türkiye’nin değişik üniversitelerinden filoloji mezunlarından yoğun başvurunun olduğu programa 40 kişi kabul edildi.

Katılımcılar, öğleye kadar Sakarya TÖMER’de gözlemci olarak derslere girecek, öğleden sonraları ise farklı üniversitelerden alanlarında uzman öğretim elemanları tarafından teorik eğitimler alacak. 12 Ağustos’ta ise başarılı olan katılımcılara “Yabancılara Türkçe Öğreticisi Sertifikası” verilecek.

01.08.2016 – YC
719 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.