Türk Halk Müziği Korosu Konseri

16.05.2016

Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı tarafından “Üniversite Ortak THM Korosu Dersi” kapsamında Türk Halk Müziği Korosu Konseri düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen konserin şefliğini Konservatuvar öğretim görevlisi Kazım Gürkan yaptı. Düzce Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Şenel Önaldı’nın konuk sanatçı olarak katıldığı konserde 35 kadın, 25 erkek korist yer aldı.

Anadolu’nun birçok yöresinden eserlerin seslendirildiği konsere ilgi büyüktü. Konserde “Çay Benim Çeşme Benim”, “Şen Olasın Ürgüp”, “Oğlanın Adı Ömer”, “Çiğdem Der ki”, “Yeşil Ördek Gibi”, “Candan İleri”, “Ayrıldım Güler miyim”, “Divane Aşık Gibi”, “Çayeli’nden Öteye”, “Çavuşlu Diye Diye” gibi Türk Halk Müziğinin birbirinden güzel şarkıları seslendirildi.

Orkestrada ise bağlamada Mete Çakin, Güven Yıldız, Yusuf Deniz, kabak kemanede Yasin Yıldız, klasik gitarda Şahan Sarıbal, perküsyonda Mert Ali Üstev, kavalda Kemal Akdemir, Karadeniz kemençede Ulaş Can Küçüker, tarda Armin Ahmedzadeh yer aldı.

Dansçıların da koroya ve orkestraya eşlik ettiği konser yaklaşık bir saat sürdü.

14-05-2016 / ST