Türk Halk Müziği Konseri

01.01.2019

Sakarya Üniversitesi Türk Müziği Araştırma, Tanıtma ve Uygulama Öğrenci Topluluğu (TÜAT) ve Sakarya Halk Müziği Derneği tarafından oluşturulan “Sakarya Türk Halk Müziği Kent Topluluğu”, 27 Aralık 2018 tarihinde SAÜ Kongre Merkezi’nde bir Türk halk müziği konseri gerçekleştirdi.

SAÜ Devlet Konservatuvarı öğretim üyesi Doç. Dr. Sertan Demir’in şefliğinde düzenlenen konserde birçok yörenin eserleri seslendirildi. Konserde ayrıca Doç. Dr. Kerem Cenk Yılmaz’ın koordinatörlüğünde halk oyunları gösterisi düzenlendi.

Katılımın yoğun olduğu gecede, şehrimizde bir ilk olan ve Sakarya Halk Müziği Derneği bünyesinde oluşturulan “Sakarya Türk Halk Müziği Çocuk Korosu” da, konservatuvar öğrencilerinden Eda Kayan şefliğinde iki türkü ile sahne aldı.

28.12.2018 – YC