Türk Dünyası Şiir Gecesi

17.10.2017

Sakarya Üniversitesi Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu tarafından “Şiir Gecesi” programı düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Şiir Gecesi etkinliğine akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Türk Dünyası Öğrenci Topluluğu başkanı Bilal Kadirov  “ Atalarımız tarih boyunca dünyanın dört bir tarafına nam salmış ve huzur dağıtmışlardır. Orta Asya’dan Anadolu’ya varan şanlı tarihimizle övünerek bugün soydaşlarımızla kan bağımızı can bağı yaparak dünden bugüne güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Dolu bir sene geçirmek ve şiirler kadar güzel kalmak dileğiyle”  dedi.

Bizler dünyayı boy boy yedi koldan sarmış milletiz

Bu toplulukla Türk dünyasındaki temsilcilerimiz ve kandaşlarımızla bir araya gelerek programlar yapıyoruz diyen Bayan Temsilci Birimi Başkanı Gökçe Nur Gülerce “Türk dünyasının özünü kaybetmemesini amaçlayarak etkinlikler düzenliyoruz. Üniversitemizin bize sunduğu bu topluluk aracılığıyla soydaşlarımızla bir araya gelerek özümüze uygun sıcak bir ortam imkânı buluyoruz. Anadolu, Orta Asya’dan bugüne kat ettiğimiz yolun şuan için en son durağıdır. Gayretimiz hem kendi vatan topraklarımıza hem de hayalini kurduğumuz vatan topraklarına varmak ve Türk Dünyasına birlik ve beraberlik getirmektir” ifadelerini kullandı.

Program, Türk devletlerinden gelen öğrencilerin okudukları şiirler ile sona erdi.

16/10/2017 – MEÖ