Türk Dili Bölüm Başkanlığı’nda Devir Teslim

04.06.2014

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Bölüm Başkanlığı’na Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Engin Yılmaz atandı.

SAÜ Fen Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirilen devir teslim törenine Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Dekan Prof. Dr. Yılmaz Daşçıoğlu, bölüm öğretim üyeleri ile bölüm personeli katıldı.

Prof. Dr. Engin Yılmaz Kimdir?

1971 yılında Erzurum’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini İspir’de tamamladı. 1992 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. 1995 yılında Marmara Üniversitesi Türkiyat Araştırmaları Enstitüsü Yüksek Lisans, 1998 yılında Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalı Doktora programlarından mezun oldu. 2005 yılında doçent, 2011 yılında profesör unvanını aldı. Birçok ülkede çeşitli araştırmalar yapan Prof. Dr. Engin Yılmaz’ın, ulusal ve uluslararası nitelikli dergilerde inceleme yazıları ve yayınlanmış çok sayıda kitabı bulunmaktadır.

04/06/2014 – ST