Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi

Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi
29.04.2016
687
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İstanbul’da yapılan ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi ile Arap Üniversiteler Birliği İşbirliğiyle düzenlenen ‘II. Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’ne katıldı.

Sakarya Üniversitesi, bu yıl ikincisi düzenlenen Türk-Arap Yükseköğretim Kongresi’ne katılarak stand açtı. SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı ve Dış İlişkiler Şube Müdürlüğü’nden Okt. Akın Kelebek’in katılımcıları Sakarya Üniversitesi hakkında bilgilendirdikleri kongrede, broşür ve katalogların dağıtımının yanı sıra projektör vasıtasıyla izlettikleri videolar ve sözlü bilgilendirmelerle üniversitenin tanıtımını gerçekleştirdi.

9 farklı ülkeden 190 kurumun ve 550 katılımcının iştirakiyle gerçekleştirilen II. Türk Arap Yükseköğretim Kongresi’nde Araştırma İşbirliği, Öğrenci Hareketliliği, Ortak Diploma ve Uzaktan Eğitim olmak üzere dört ana başlık ele alındı.

SAÜ Mevlana Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Ahmet Bostancı kongre esnasında yurt dışından çok sayıda üniversitenin rektör ve üst düzey yetkilileri ile ikili işbirlikleri konusunda görüşmeler gerçekleştirdi. Bu görüşmeler neticesinde Sudan’dan dört, Ürdün’den üç, Cezayir’den bir ve Lübnan’dan bir üniversite ile Sakarya Üniversitesi arasında akademik işbirliği protokolü imzalanması hususunda prensip anlaşmalarına varıldı.

Prof. Dr. Ahmet Bostancı ayrıca 20 Arap ülkesinden 320 Üniversitenin üyesi olduğu Arap Üniversiteler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Sultan Abu Orabi ile de bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede Prof. Abu Orabi, Türk Üniversiteleri ile Arap üniversiteleri arasındaki işbirliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti ve Arap Üniversiteler Birliği olarak Sakarya Üniversitesi’ne işbirlikleri hususunda destek olmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kongrenin kapanış oturumu ve gala yemeği, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile gerçekleşti.

29.04.2016 – YC
687 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.