Türk Alman Üniversiteleri Aynı Konferansta Buluşuyor

Türk Alman Üniversiteleri Aynı Konferansta Buluşuyor
23.10.2014
1.099
A+
A-

Türkiye Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD)arasında oluşturulan, Türk Alman Bilim Yılı Çalışma Grubu tarafından 30-31 Ekim 2014 tarihlerinde “Türk Alman Üniversiteleri İşbirliği Konferansı” düzenlenecek.

Ocak 2014’te Berlin’de gerçekleşen açılış ile “Türk – Alman Bilim Yılı” ilan edilen 2014 yılı için oluşturulan Türk Alman Bilim Yılı Çalışma Grubu,  “Türk- Alman Üniversiteleri İşbirliği Konferansı” düzenleyecek.  30- 31 Ekim tarihlerinde İstanbul Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak konferansa, her iki ülkeden akademisyenler katılacak. YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Alman Akademik Değişim Servisi Koordinatörü Doretha Roland ve Türk Alman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Halil Akkanat’ın sunumlarıyla konferans başlayacak. Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, Türk Uluslararasılaşma Stratejisi ve Türk-Alman Üniversiteleri İşbirliği Üzerindeki Etkisi başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Oturumların Türkçe ve Almanca olarak gerçekleştirileceği konferans ile iki ülke üniversitelerinin deneyimleri karşılıklı olarak paylaşılarak, işbirliğinin arttırılması yolları aranacak.

Organizasyona Türkiye’den, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kemerburgaz Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi ile Almanya’dan, Humboldt Üniversitesi, Bonn-Rhein-Siek Üniversitesi, Bonn Üniversitesi,  Deutsche Welle Akademisi, Cologne Üniversitesi, Free Berlin Üniversitesi, Dortmund Üniversitesi’den akademisyen ve koordinatörler katılacak.  Konferansın ilk günü gerçekleşecek oturumda Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, en iyi uygulama modelleri konulu oturumda Sakarya Üniversitesi modelini sunacak. 

23/10/2014  EH
1.099 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.