Turizm Fakültesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi

Turizm Fakültesi Açılış Töreni Gerçekleştirildi
02.11.2016
540
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Turizm Fakültesi, Sapanca’da düzenlenen törenle açıldı.

Sapanca Belediyesi tarafından Sakarya Üniversitesi’ne devredilerek Turizm Fakültesi’ne dönüştürülen binanın resmi açılış töreni gerçekleşti. Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu ve Mustafa İsen, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sapanca Belediye Başkanı Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in katıldığı törende, belediye başkanları, daire müdürleri ile öğrenciler de yer aldı.

Gençlerimizin iyi yetişmesi önemli

Yeni fakülte binasının hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Vali Hüseyin Avni Coş, katkısı ve emeği geçen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Coş, şunları söyledi: “Eskilerin bir sözü var. Kem alatla kemalat olmaz. Yani, kötü ve yetersiz araçlarla, aletlerle mükemmellik olmaz. Bu yüzden gençlerimizin iyi yetişmesi, alanlarında söz sahibi olmaları, işlerini, okullarını sevmeleri, üniversitelerini sevmeleri için böyle güzel mekânların kendilerine tahsis edilmesi muhakkak ki motive edici olacaktır. Turizm konusu millet ve devlet olarak önem verdiğimiz sektörlerden bir tanesi. Bu fakülte, inşallah ilimizin turizm yönünden büyük potansiyelini de ortaya çıkarmasının yanında, bu konuda uzman elemanlar yetişmesine katkı sağlayacaktır. Turizmin her yönüyle gelişimine katkı sağlayacak gençlerimizin yetişmesiyle Türk turizmine de güzel hizmetler verileceğine inanıyor, öğrencilerimize ve öğretim üyelerimize eğitim-öğretim hayatlarında başarılar diliyorum.”

Emeği geçenlere teşekkür

Sapanca’nın atmosferinin Turizm Fakültesi için çok uygun olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, binanın fakülte binasına uygun hale getirilmesi için özel çaba gösterildiğini, bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi. Öğrencilerin isteklerinin ve ihtiyaçlarının çok büyük o randa karşılandığını ifade eden Prof. Dr. Elmas, kampüsten ücretsiz otobüs kaldırıldığını, mevcut otobüsün de en kısa zamanda yenileneceğini sözlerine ekledi.

02-11-2016 / ST
540 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.