Turan Günleri Düzenlendi

Turan Günleri Düzenlendi
06.05.2016
1.233
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Öğrenci Konseyi tarafından ‘3 Mayıs Türkçülük Günü’ kapsamında “Turan Günleri” etkinliği düzenlendi.

SAÜ Helikopter Pistinde 3-4 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen etkinliklerde Türk dünyasından üniversite bünyesinde öğrenimini sürdüren öğrenciler yer aldı. Öğrencilerin, akademik ve idari personelin ilgiyle takip ettiği etkinlikte alana iki adet keçe oba kuruldu ve eski Türk kültürünün etkinlik alanına yansıtılması amaçlandı. Geleneksel Türk okçuluğu atışlarının da gerçekleştirildiği etkinliğe sembolik olarak bir de at getirildi ve at üzerinde ok atışları yapıldı.

Çeşitli Türk topluluklarından öğrenciler, etkinlikte obalar içinde yöresel kıyafetlerini, süs eşyalarını, yiyeceklerini ve milli değerlerini tanıttı. Geleneksel kıyafetleriyle milli oyunlarını sergileyen öğrencilerin performansı ilgi topladı. Öğrenciler hem Türkiye’nin hem de Türk dünyasının yöresel oyunlarıyla keyifli anlar yaşadılar.

Alana kurulan sahne üzerinde profesyonel sanatçılar tarafından dombıra ve komuz (kopuz) icrasında bulunuldu. Etkinlikte aynı zamanda öğrenciler de kurulan sahne üzerinde enstrüman çalma yeteneklerini sergiledi.

06-05-2016 / ST


1.233 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.