Tuğla ve Kiremit Semineri

13.03.2014

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından Tuğla ve Kiremit adlı bir seminer düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından düzenlenen Tuğla ve Kiremit seminerine, Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Koordinatörü Çetin Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Tuğla ve Kiremit Sanayicileri Derneği (TUKDER) Koordinatörü Çetin Çelik sunumunun da tuğla ve kiremit üretimi, tuğla ve kiremit standart ve uygulamaları, dolgu ve taşıyıcı asmolen standart ve uygulamaları, binalarda ısı yalıtım kuralları, ısı gün bölgelerine göre farklı tuğla duvar çözümleri, deprem yönetmeliği, yangın yönetmeliği, yapı malzemeleri yönetmeliği, CE ve G işaretlemeleri ve binalarda enerji performansı yönetmeliği ile ilgili katılımcıları bilgilendirdi.

Çetin Çelik sunumunun devamında kiremit özellikleri, uygulaması, uygulamadan kaynaklanan hatalar ve yangın yönetmeliğine göre bu malzemenin test edilmeye gerek kalmadan hiç yanmaz A1 sınıfı malzeme olarak çatılarda güvenli kaplama malzemesi olarak kullanılabileceğini belirtti.

Halk arasında tuğla kullanımının binalarda yıkıcı etki yaptığı algısı olduğunu belirten Çelik, tuğla kullanımının doğru şekilde ve doğru malzemelerin kullanılması ile yapıyı depreme karşı daha mukavim hale getirdiğini ve tuğla duvarların deprem bölgelerinde de güvenli bir şekilde kullanılabileceğini de sözlerine ekledi.

13/03/2014 – MA