TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı

TÜBİTAK Bilgilendirme Toplantısı
09.12.2011
1.487
A+
A-

TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitimi Toplantısı gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi’nde, ulusal ve uluslararası akademik araştırma programları ve bilim insanları desteklerine dair bilgi vermek üzere TÜBİTAK tarafından düzenlenen ‘Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitimi Toplantısı’ SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde 7 Aralık Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Toplantı, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektör Yardımcı Prof. Dr. Fatih Üstel’in açılış konuşmasıyla başladı. Üstel, 2012 yılında Sakarya Üniversitesi’nde başlatılacak yeni Ar-Ge destekleri konusunda bir bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi.

Daha sonra,  Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) Başkan Vekili Doç. Dr. Necati Demir, Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) Yurt Dışı Burslar Müdürü Dr. Harun Yılmaz ve Bilimsel Programlar Uzmanı Seda Göksu tarafından birer bilgilendirme sunumu yapıldı.

Toplantıda, TÜBİTAK tarafından verilen akademik Ar-Ge destekleri, Uluslararası 7. Çerçeve Programı ve akademik Ar-Ge destekleri, Bilim insanı destekleri (TÜBİTAK lisans ve lisans sonrası bursları) tanıtıldı. Akademisyen ve bilim insanlarına yönelik araştırma projelerinin hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken konular tartışıldı.

TÜBİTAK temsilcileri sunumlarında, ulusal bilim, teknoloji alanındaki yeni stratejileri hakkında bilgileri paylaştılar. TÜBİTAK’ın özel sektör, kamu ve üniversitelere yönelik destek programları, uluslararası destek programları, bilim insanı destekleme programları ile bilim-toplum destekleri ve etkinliklerine dair bilgiler verdiler.

Toplantı sonunda, Sakarya Üniversitesi’nin Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinatörlüğü ile ortak fen, mühendislik ve sosyal bilimler sahasında konu ve grup odaklı proje toplantılarının yapılmasına karar verildi.

TÜBİTAK Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitimi Toplantısı soru cevap bölümü ile sona  erdi.

Akademik Ar-Ge Destek Programları Bilgilendirme ve Eğitimi Toplantısı’nda yapılan sunumlara aşağıdaki linkleri tıklayarak ulaşabilirsiniz:

Prof. Dr. Fatih Üstel (Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı) – Sakarya Üniversitesi Tanıtımı, Ar-Ge Faaliyetleri-Stratejisi, Destekleri

Ustel – Sakarya Universitesi Tanitimi

Prof. Dr. Etem Köklükaya (Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı) – Proje Başarı Öyküsü

Koklukaya – Proje Basari Oykusu

Prof. Dr. Hatem Akbulut (Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Başkanı) – Alınan Projeler, Destek Öyküsü

Akbulut – Destek Oykusu

Doç. Dr. M. Necati Demir  (TÜBİTAK ARDEB Başkan Vekili) – TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB)

Dr. Harun Yılmaz (BİDEB Yurt Dışı Burslar Müdür Vekili ) – Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB)

Yilmaz – Bilim Insani Destekleme Daire Baskanligi

Seda Göksu (TÜBİTAK Bilimsel Programlar Uzmanı) – Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı

Goksu – Uluslararasi Isbirligi Daire Baskanligi

07/12/2011 – YC

 
1.487 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.