Tren Garı Yeni Terminale Taşınıyor

Tren Garı Yeni Terminale Taşınıyor
05.01.2012
557
A+
A-

Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin tren garını taşıma projesine Ulaştırma Bakanlığından destek geldi.

Sakarya’nın sorunlarını başkentte dile getirmek için Ankara’da bulunan Vali Mustafa Büyük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, 5 milletvekiliyle birlikte Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ı ziyaret etti.

Ulaştırma Bakanlığı’nda dün gerçekleşen toplantıya Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Ayhan Sefer Üstün, Şaban Dişli, Ayşenur İslam, Ali İhsan Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman katıldı. Ulaştırma Bakanlığı’nın Sakarya’da yürüttüğü çalışmalarla ilgili olarak değerlendirmelerin ve yeni bazı projelerin masaya yatırıldığı toplantıda tren garının, Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan yeni Şehirlerarası Terminale taşınması konusu ağırlıklı olarak ele alındı.

Yapılan görüşmelerle ilgili değerlendirmede bulunan Başkan Toçoğlu, “Bilindiği gibi tren garının yeni terminale taşınması konusunda uzun bir zamandır çalışma yürütüyorduk. Trenlerin gidiş-geliş yönünde bir günde 24 sefer yapması ve tren garının merkezde olması özellikle şehir içi trafiği olumsuz etkiliyordu. Bu nedenle Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak tren garını şehir merkezinden çıkartıp, bu sıkışıklığa bir son vermek adına böyle bir çalışma başlatmıştık. Sayın Bakanımıza projemizle ilgili bir sunum yaptık. Kendileri bu projenin makul ve mantıklı bir şekilde hazırlandığını ve Ulaştırma Bakanlığı olarak bu projeye tam destek vereceklerini belirtti.” dedi.

Tren Garı’nın yeni terminale taşınmasının ardından şehir içi raylı sistemin de ilk adımını atacaklarını belirten Toçoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hiç vakit kaybetmeden bu projenin hayata geçirilmesi için çalışmalarımıza bugün itibariyle başladık. Tren garını yeni terminale taşımamızın ardından şehir merkezinden vatandaşlarımızı yeni terminale ulaşımlarını sağlamak adına şehir içi raylı sistem projemizin birinci etabını hayata geçireceğiz. Ardından da şehir içi raylı sistem projemizin farklı hatlarda da hizmet vermesi için çalışma yapacağız.” dedi.

Sakarya’nın sorunlarını çözmek ve yeni yatırımlarla ilgili Ankara’da yürütülen çalışmaların çok olumlu geçtiğini belirten Vali Mustafa Büyük ise, “Bir süre önce orta hasarlı meselesiyle ilgili Başbakan Yardımcımız Sayın Beşir Atalay ile görüşmüş ve kendilerinin bu konuda desteğini almıştık. Şimdi de Ulaştırma Bakanımız ile bir görüşmemiz oldu. Her şey yolunda gidiyor. Her geçen gün hızla büyüyen şehrimize yeni yatırımların yapılması için verdiğimiz mücadelenin karşılığını almak bizleri sevindiriyor” diye konuştu.

Tren garının, yeni terminale taşınması konusunda Ulaştırma Bakanlığı olarak Sakarya’ya tam destek vereceğini belirten Yıldırım, “İncelediğimiz kadarıyla makul ve mantıklı bir proje olmuş. Biz üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Size bu konuda her türlü desteği vermeye de hazırız. Sayın Başbakanımızın da gönlünde Sakarya’nın ayrı bir yeri olduğunu iyi biliyoruz. Sakarya bizim için, Türkiye için önemli bir şehir. Her geçen gün hızla büyüyor ve gelişiyor. Elbette bu gelişmeye paralel olarak işte böylesine önemli projeleri hazırlamak gerekiyor. Bunun için sizleri canı gönülden tebrik ediyorum. İnşallah bu projeyi hayata geçirir ve Sakarya’nın gelişimine katkı sağlarız. Buradan ayrıca tüm Sakaryalı hemşerilerimize de selamlarımı iletiyorum” diye konuştu.

05/01/2012 – Haber Merkezi
557 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.