Tourette Sendromu Semineri

Tourette Sendromu Semineri
15.02.2012
716
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından Tourette Sendromu ile ilgili “Bir Annenin Deneyimleri, Farklı Gelişim Gösteren Bireyler” isimli seminer düzenlenecek.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Özel Eğitim Bölümü tarafından, Tourette Sendromu’nun daha iyi anlaşılması ve anlatılması amacıyla bir seminer düzenlenecek. 22 Şubat’ta Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan seminere, Tourette Sendromuna sahip bir çocuk annesi olan Gökçe Esen konuşmacı olarak katılacak.

Gökçe Esen, Tourette Sendromlu bir çocuk annesi olarak, oğlu, Tourette’li bir arkadaşı ve Nörolog Prof. Dr. Oliver Sacks’ın gerçek Tourette Öykülerini karşılaştırmalı olarak ele alacak. Esen, bu sendromu ve sendroma sahip bireyleri daha iyi anlayabilmek için deneyim ve önerilerini katılımcılarla paylaşacak.

Nadir olarak görülen Tourette sendromu aynı şekilde tekrar tekrar meydana gelen istemsiz, hızlı, ani hareketler veya sesler içeren tiklerle kendini gösteren nörolojik veya nörokimyasal rahatsızlık olarak tanımlanıyor.

15/02/2012 – YC

 


716 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.