TÖMER Öğrencilerinden Tarihi ve Kültürel Gezi

21.08.2013

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi öğrencileri, Türkçe Yaz Okulu etkinlikleri çerçevesinde hem gezdi, hem de Türk kültürünü öğrendi.

Yunus Emre Enstitüsü, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı ile Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından (TÖMER) ortaklaşa düzenlenen, Türkçe Yaz Okulu etkinlikleri çerçevesinde yabancı öğrenciler, eğitimlerini bir dizi gezi ile sonlandırdı.

14 Ağustos’ta başlayan ve beş gün süren gezide öğrenciler, Sakarya’nın Taraklı ve Alifuatpaşa ilçeleri ile Bolu’nun Göynük ilçesinde bir çok tarihi yeri gezdi. Taraklı Karagöl Yaylası’nda piknik yapan öğrenciler, gezi sayesinde Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı yakaladı.

Kocaeli’ne bağlı Kumcağız’da denize de giren öğrenciler, Zonguldak Bülent Ecevit Karaelmas Üniversitesi TÖMER’de eğitim gören Türkçe Yaz Okulu öğrencileri ile SAÜ Kırkpınar Tesisleri’nde akşam yemeğinde bir araya geldi.

21/08/2013 – ST