TÖMER Öğrencileri Eğitimleri Tamamladı

TÖMER Öğrencileri Eğitimleri Tamamladı
21.08.2013
1.077
A+
A-

Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (TÖMER) eğitim gören yabancı uyruklu öğrenciler, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

Yurtdışındaki Yunus Emre Enstitüleri’nde temel eğitimi aldıktan sonra TÖMER vasıtasıyla ülkemize Türkçe öğrenmek amacıyla Sakarya’ya gelen öğrenciler, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Üniversitesi Senato Toplantı Salonu’nda kabul ettiği öğrencilere yaptığı konuşmasında “Sakarya TÖMER’in değerli çalışmaları sonucunda ülkemizde Türkçe eğitimi alan yabancı arkadaşlarım umarım ziyaretlerinden ve eğitimlerinden memnun kalmışlardır. Ülkelerine döndüklerinde Türkiye’yi ve Türkçeyi tanıtma imkânına sahip olacaklarına inanıyorum. İnşallah tüm arkadaşlarımızla başka bir zaman dünyanın başka bir ülkesinde karşılaşma fırsatını yakalarız” dedi.

Yabancı öğrencilerle konuşup Türkiye ve Sakarya Üniversitesi hakkındaki fikirlerini soran Rektör Prof. Dr. Elmas, aldığı yorumların olumlu olmasından duyduğu sevinci dile getirdi.

16 farklı ülkeden 25 öğrencinin bulunduğu eğitimde, öğrenciler Bursa, Göynük, Ankara, Taraklı ve Acarlar Longozunu tanıma fırsatını buldular. Ziyaretin sonunda öğrencilere Elmas tarafından eğitimi tamamladıklarına dair belgeler teslim edildi.

21/08/2013 – ST


1.077 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.