TOI AB Yalıtım Projesi Toplantısı

TOI AB Yalıtım Projesi Toplantısı
11.12.2012
725
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Teknoloji Fakültesi’nin koordinatörlüğünde düzenlenen “Isı Yalıtım Programı Geliştirme Projesi” Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi’nin Koordinatörlüğünü yaptığı “İklim Koşullarını Dikkate Alarak Pilot Uygulamalar ile Isı Yalıtım Programı Geliştirme Projesi”nin açılış toplantısı Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

İklim koşullarına göre doğru malzemenin seçilmesini ve e-öğrenim uygulamasının yapılmasını hedefleyen “Pilot Uygulamalar ile Isı Yalıtım Programı Geliştirme Projesi’nin açılış toplantısı yerli ve yabancı proje ortaklarının katılımıyla Gümüşhane Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

7 Aralık’ta başlayan ve üç gün süren proje toplantısına, Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı Gümüşhane ve Hakkari Üniversitesi temsilcileri,  Almanya’nın Zukunftsbau  GmhH, Romanya’nın The  Romanian German Foundation ve Polonya’nın Budowlani kuruşları proje temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Doç. Dr. Ömer Özkan, Arş. Gör. Dr. İsa Vural, Arş. Gör. Cemal Yılmaz ve Arş. Gör. Yunus Ekiz’in görev aldığı proje toplantısında, dünyada ısı yalıtımına bağlı enerji tasarrufunun önemi ve sektörler arası işbirliği vurgulanarak, Üniversiteler ve sektörel işbirliği ile yürütülecek olan proje kapsamında Sakarya, Gümüşhane ve Hakkari illerinde gerçekleştirilecek olan deneysel uygulama ile ülkemizde yayın olarak kullanılan duvar tipleri ve ısı yalıtım malzemelerinin test edileceği, projenin sonucunda ise yönetmelikler ve Avrupa’daki uygulamalar da dikkate alınarak bölge koşullarına en uygun yalıtım tipinin belirleneceği dile getirildi.

İnsanlığa Faydalı Olacak

Projenin bölge konumu ve iklimi nedeniyle önemini vurgulayan Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın “Üniversitelerimizin amacı bilgi üretmek ve bunu topluma sunmaktır, gerçekten insan ihtiyaçlarını doğrudan karşılayacak bölgesel ve ülke bazında katkı sağlayacak projeler çok önemlidir. Bu projenin konusu olan ısı yalıtımı, bölgemizin konumu ve iklimi nedeniyle ayrı bir önem kazanıyor” dedi.  Konuşmasının sonunda projesinin hayırlı olmasını dileyen Günaydın “Böyle bir projede yer almak yeni bir üniversite olan Gümüşhane Üniversitesi açısından çok heyecan verici, proje ile insanlığa daha faydalı olacağımıza inanıyorum” diye sözlerine ekledi.

Yerel Yönetimlere Katkı Sağlayacaktır

“Uluslararası bir projede yer almak üniversitemiz ve şehrimiz için gurur verici bir olaydır” şeklinde konuşan Gümüşhane Belediye Başkanı Mustafa Canlı “Proje konusu olan ısı yalıtımı şehrimiz için çok önemlidir, modern dünyada minimum enerjiyle maksimum performans almak için ısı yalıtımı önemli bir konudur” dedi. Canlı “Projenin sonuçlarına göre Gümüşhane bölgesinde uygulanması gereken ısı yalıtım yöntemleri yerel yönetimlere de katkı sağlayacaktır, Gümüşhane Belediyesi olarak projenin hayırlı olmasını dilerim” diye konuştu.

11/12/2012 – YC
725 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.