Tırsan-Üniversite İşbirliği

Tırsan-Üniversite İşbirliği
02.07.2012
1.083
A+
A-

Türkiye’nin önemli sanayi kuruluşlarından TIRSAN, Sakarya Üniversitesi’nin başlattığı üniversite-sanayi işbirliğini desteklediklerini açıkladı.

Sakarya Üniversite’sinin sanayi ve işletmelerdeki nitelikli eleman ihtiyacına yönelik başlattığı proje, sanayi kuruluşlarından ilgi görmeye devam ediyor. Diğer yeni eğitim döneminde tam zamanlı öğrenci gönderilmeye başlanacak 3+1 eğitim projesine başvurulur da sürüyor. Sanayi ve işletmeler ihtiyaç duyduğu öğrenci sayısını ve niteliklerini Üniversite’nin http://www.meyok.sakarya.edu.tr adresinden “3+1” linkine tıklayarak talep edebiliyorlar.

Avrupa’nın 4’üncü büyük firması TIRSAN’a bir ziyaret gerçekleştiren Sakarya Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Sakarya Meslek Yüksekokulu(MYO) Müdürü Doç.Dr.Mehmet Sarıbıyık, Hendek MYO Müdürü Doç.Dr.İbrahim Yüksel ve beraberindeki akademisyenlerle TIRSAN İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Şahan’la görüştü. Projeyle ilgili bilgi veren Doç.Dr. Mehmet Sarıbıyık, projenin uygulama aşamasına geldiğini belirterek hem eğitimi hem de üretimi daha verimli hale getirmek istediklerini söyledi. Mehmet Sarıbıyık: “ artık öğrencilerimiz bir dönem boyunca okula uğramaksızın, ilgili işletmede tam zamanlı bulunarak eğitimini tamamlayacak. Akademisyenlerimiz de alanlarıyla ilgili yerleştirilen öğrencilerini yerinde ziyaret ederken o işletmenin ihtiyaç duyduğu bilgi ve yönlendirici gibi konularda işletmeye katkı sağlayacak. Temel amacımız üretimin ve iş veriminin en etkin şekilde arttırılmasıdır.” şeklinde konuştu.

Şahan”Hedefimiz ilk 3”

TIRSAN İnsan Kaynakları Müdürü Serdar Şahan, projenin memnuniyet verici olduğunu belirttiği konuşmasında “ Avrupa’nın 4’üncü büyük üreticisiyiz. Hedefimiz 3’üncü sıraya yükselmek, bunu sağlayabilmek için Ar-ge departmanını yeniledik ve başta Sakarya Üniversitesi olmak üzere Türkiye’nin önde gelen Üniversiteleri’yle işbirliği içerisindeyiz. Yeniden yapılanma sürecinde özellikle bazı alanlarda nitelikli işgücüne ihtiyaç duyuyoruz, bu ihtiyacı da meslek yüksekokullarından karşılayacağız. O nedenle bu projenin verimi arttırmada çok büyük katkıları olacaktır” dedi.

02/07/2012 //

 
1.083 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.