Tıp Fakültesi’nden 58 Hastaneye Canlı Konferans

Tıp Fakültesi’nden 58 Hastaneye Canlı Konferans
13.04.2017
945
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğretim üyelerinin de katılımıyla Türkiye’de ilk defa online üçlü zirve şeklinde “Kalp Krizine Acil Yaklaşım ve Yeni Tedavi Yöntemleri” konulu toplantı düzenlendi.

12 Nisan Çarşamba günü internet üzerinden online olarak düzenlenen toplantıya Türkiye’de 58 hastanenin toplantı salonunda toplanan Kardiyoloji, Dahiliye ve Acil Tıp Uzmanları canlı takip ederek interaktif şekilde tartışmaya katıldı.

Toplantının moderatörlüğünü üstlenen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Kardiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ramazan Akdemir, kalp krizi tedavisinde birden fazla kalp damarına aynı seansta acil stent yaklaşımı yöntemine dikkat çekerek bu konuda Sakarya’da yapılan örnek bir vaka sunumu yaptı.

Toplantıya konuşmacı olarak Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Enver Atalar ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi Kardiyoloji ABD öğretim üyesi Prof. Dr. Mahmut Şahin katıldı.

Prof. Dr. Enver Atalar kalp krizi nedeniyle stent takılan hastalarda aspirine ek olarak kullanılmaya başlanan yeni kan sulandırıcı ilaçlar sayesinde akut stent tıkanması ve buna bağlı ölümlerde önemli azalmalar olduğuna dikkat çekerek bu ilaçların hastalar tarafından mutlaka ara verilmeden kullanılması gerektiğini belirtti.

Türk Kardiyoloji Derneği başkanı olan Prof. Dr. Mahmut Şahin ise felç geçirme riski nedeniyle kan sulandırıcı kullanması gereken kalp krizi hastalarda stent takıldıktan sonra diğer ek kan sulandırıcı ilaçların kullanımı stratejileri ve kanamayı azaltmak için alınması gereken önlemler ilgili bilgiler verdi.

Toplantının tartışma kısmında zirveyi takip eden hekimlerin sorduğu sorular yanıtlanarak kalp krizi tedavisinde en uygun tedavi yaklaşımı konusunda hekimler bilgilendirildi.

Toplantıyı izleyen katılımcılar, bu tarz bir toplantıya ilk kez katıldıklarını ve inanılmaz güzel bir toplantı olduğunu belirterek, Sakarya Üniversitesi’ne ve Astra Zeneca firmasına teşekkürlerini iletti.

13.04.2017 – YC
945 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.