Tıp Fakültesi’nden Kınama

Tıp Fakültesi’nden Kınama
02.06.2015
2.406
A+
A-

Samsun Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde Op. Dr. Kamil Furtun’un uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülmesi Sakarya’da da protesto edilmişti. Geçtiğimiz gün Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bir basın açıklaması yapılarak bu hunhar saldırı kınanmıştı.

Bu basın açıklamasının ardından ‘o doktor haketmiştir’ yönünde yorumlar yapılması üzerine Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden bir açıklama geldi.

Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi ve Tabipler Odası Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mehmet Sühha Bostancı tarafından yapılan basın açıklaması şöyle:

 "Bir meslektaşımızın daha şiddete maruz kalarak öldürülmesinin acısını yaşadığımız son günlerde,

Bazı kişilerin, "hak etmiştir, kimbilir o da ne yaptı" şeklinde sanki "oh olsun" dercesine söylemleri kulağımıza gelmektedir.

Çok az sayıda kişinin söylediğini zannettiğimiz "oh olsun" derecesindeki  çirkin, insanlık onuruyla bağdaşmayacak bu söylemin tüm doktor camiasını inanılmaz incittiğini ifade etmeliyim.

Sağlık çalışanlarına karşı yapılan saldırıların kınanması en tabii hakkımızdır. Alınması gereken tedbirleri istemekte bir o kadar hakkımız olduğunu umuyoruz ve istiyoruz. Bunu yaparken de hiçbir siyasi görüş ifade etmeden, hiçbir siyasi elbise giymeden yaptığımızın da bilinmesini istiyoruz. Bizim işimiz siyaset değil, canını sağlık açısından bize emanet edenlere sağlık hizmeti sunmaktır.

İnsan hayatının ne kadar önemli olduğunu hiç kimse doktor camiasına anlatamaz. Bunun bundan sonra da böyle olacağının bilinmesini, yanlış yorumlayanlara tekraren hatırlatırız.

Ölen kim olursa olsun, inancımızda bile arkasından konuşulmaz. Hele hele oh olsun derecesinde bir söylem inanca da sığmaz insanlığa da.

Acımızı paylaşan çoğunluk halkımıza tekrar şükranlarımızı sunar, vefat eden Op. Dr. Kamil Furtun'a Allahtan rahmet, yakınlarına ve meslektaşlarımıza başsağlığı dileriz.

Diliyoruz gereken tedbirler alınır,

Diliyoruz başka Kamil'ler öldürülmez.”
2.406 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.