Tıp Fakültesi Eğitime Başladı

Tıp Fakültesi Eğitime Başladı
21.09.2012
708
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi düzenlenen törenle eğitime başladı.

SAÜ Tıp Fakültesi binasında düzenlen açılış törenine Sakarya Vali Yardımcısı Hikmet Dinç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün ve Ali İhsan Yavuz, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, öğretim üyeleri, öğrenciler ve velileri katıldı.

Yoğun bir çalışmanın ardından Tıp Fakültesi Binasının öğrencilerin hizmetine açılığını belirten SAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir, “Bina olarak, birçok tıp fakültesinden daha fazla donanıma sahibiz. Öğrencilerimiz artık eğitimlerine burada devam edecek. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi binasının açılması için destek olan herkese çok teşekkür ederim” diye konuştu.

İşbirliğinin En Güzel Örneği

Doktorluğun dünyanın en önemli mesleklerinden biri olduğunu ifade eden Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, “Tıp Fakültesini yürütmek çileli bir iştir fakat dünyanın en zevkli işidir. Sayın Rektörümüzün ve sayın siyasi iradenin ortaya koyduğu bu destek olmasaydı, bu fakülte kısa bir süre içinde bu hale gelmezdi. Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi, Türkiye’nin en değerli tıp fakültelerinden biri olacak. Buranın ilk öğrencileri olmak çok gurur verici bir duygu. Bu onurlu mesleği yapacak olan öğrencilerimize şimdiden başarılar diliyorum” dedi.

Heyecan Verici Bir Hafta

Bu hafta heyecan verici olayların yaşandığını dile getiren SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, “ Üniversitemiz öğrenci sayısı 65 bin civarına geldi. Bu sene tüm eğitim programlarını değiştirdik. Dün meslek yüksekokullarında uygulanan 3+1 projesi kapsamında 2 bin öğrencimizin yerleştirme törenini yaptık. Bu sabah, üniversitemizde eğitime başlayan Hukuk Fakültesinin açılış törenini yaptık. Şimdi ise Tıp Fakültemizin açılışını yapıyoruz. Bu binayı desteklerle 6 ay öncesinde bitirdik” açıklamasında bulundu.

Hepimizin Başarısı

Aynı hedef doğrultusunda el birliği ile çalışılmayınca başarı şansının olmadığını ifade eden Rektör Elmas, “Günümüzde bir işi iyi yapmaya niyet edince bunu engelleyen hiçbir durum yok. Bu yüzden Gerek komşu üniversitelerimizin desteği, gerek Türkiye’deki diğer üniversitelerin desteği, bakanlığın ve YÖK’ün desteklerini arkamıza alarak Sakarya’da gelecekte çok önemli izler bırakacak bir tıp fakültesi meydana getirmeyi el birliği ile hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşacağımızdan hiçbir şüphemiz yok. O yüzden tüm adımlarımızı bu doğrultuda atacağız. SAÜ Tıp Fakültesi gelecekte marka olan bir yöne gidecek” şeklinde konuştu.

Şehrimiz Başarısı

Açılışta bir konuşma yapan Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, bugünün Sakarya için çok anlamlı bir gün olduğunu belirterek, “Sabah hukuk fakültemizin açılışını yaptık. Öğleden sonra da tıp fakültemizin açılışını yapıyoruz. Bu durum şehrimizin başarısıdır. Burada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Tıp Fakültesi binasının açılışı gerçekleştirildi. Açılışın ardından 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı “Beyaz Önlük Giyme Töreni” yapıldı. Geleceğin hekimleri önlüklerini Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir’in elinden giydi.

2007 yılında kurulan SAÜ Tıp Fakültesi 2008-2009 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başladı. Öğrenciler bu döneme kadar eğitimlerini Kocaeli Üniversitesi’nde görüyorlardı. Morfoloji binasının tamamlanması ve akademik kadronun güçlendirilmesi ile birlikte SAÜ Tıp Fakültesi öğrencileri eğitimlerine Sakarya’da devam edecekler.

21/09/2012 – YC
708 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.