Fuarcılıkta En Avantajlı Ülke Türkiye

Fuarcılıkta En Avantajlı Ülke Türkiye
26.10.2017
1.375
A+
A-

Sakarya Üniversitesi’nde (SAÜ) düzenlenen konferansta konuşan TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Asya ile Avrupa arasında Türkiye’nin fuarcılık açısından en avantajlı konumda olduğuna dikkat çekti. Üretim aksının yönünün Rusya, Türkiye ve Dubai’ye döndüğünü belirten Alagöz, “Bu 3 ülke arasından en avantajlı ülkenin Türkiye. Ülkemiz en güçlü siyasi rejime, en iyi ulaşım, iklim koşullarına ve sağlam bir alt yapıya sahip. Bu yüzden diğer ülkelerden daha avantajlıyız” dedi.

Sakarya Üniversitesi İşletme Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü 21 Gün 37 Derece İş Topluluğu tarafından düzenlenen “Ticaretin Gelişmesinde Fuarcılığın Önemi” isimli konferansa TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz konuşmacı olarak katıldı.

Türkiye’nin en güzel manzaralı ve en güzel kampüsünde konuşma yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Cihat Alagöz, fuarcılığın tarihsel gelişiminden bahsetti. Fuarcılığın başlamasındaki en önemli noktanın İkinci Dünya Savaşı sonrası Almanya’ya uygulanan büyük yaptırımların olduğunu belirten Alagöz “2. Dünya Savaşından sonra Almanya kendisine uygulanan büyük yaptırımlara karşı düşünüp nasıl gelişebilirim sorusuna cevap buldu ve organize fuarcılığı başlattı. Böylece arz ve talebin buluşma noktası Almanya oldu” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de fuarcılık TÜYAP ‘la başladı

1979 ‘da TÜYAP’ın kurulması ile Türkiye’deki fuarcılığın başlamış olduğunu söyleyen Alagöz “Asya ve Avrupa arasında bir noktada olmak Türkiye’ye büyük avantaj sağladı” dedi. Alagöz 11 Eylül meselesinin ardından Avrupa’nın giriş ve çıkışlarda oluşturmuş olduğu zorluğun Alman Fuarlarının ışıltısını ve kimliğini kaybetmesine ve üretimin aksının doğudan batıya doğru kaymasına sebep olduğunu söyledi.

Aks Türkiye’ye kaydı

Almanya’daki fuarların düşüşü ardından kayan üretim aksının yönünün Rusya, Türkiye ve Dubai’ye döndüğünü belirten Alagöz, “Bu 3 ülke arasından en avantajlı ülkenin Türkiye. Ülkemiz en güçlü siyasi rejime, en iyi ulaşım, iklim koşullarına ve sağlam bir alt yapıya sahip. Bu yüzden diğer ülkelerden daha avantajlıyız” dedi.

Tek çatı altında topluyoruz

Fuarların hem üreticiler hem de tüketiciler için büyük avantaj sağladığını belirten Alagöz, “Fuarlar sayesinde üreticiler tek çatı altında toplanıyor , kendilerini diğer pazarlarla kıyaslama fırsatına sahip oluyorlar , yenilikleri görüyorlar , ulaşmaları çok zor olan firmalara erişebilme fırsatına erişiyorlar” şeklinde konuştu.

Fuarcılık mevsimi bahar

Alagöz fuarların mart, nisan, mayıs  ve eylül, ekim, kasım aylarında yapıldığını söyleyerek ” İş bağlantıları en rahat bahar zamanlarında kuruluyor” dedi. Türkiye fuarlarını Alman fuarları ile istatistiklere göre karşılaştıran Alagöz ” Fuar organizasyonunda Almanya’dan 2 kat daha öndeyiz” şeklinde konuştu.

26.10.2017 – GP


1.375 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.