Teknoloji ile İşbirliği Güçleniyor

Teknoloji ile İşbirliği Güçleniyor
13.03.2015
881
A+
A-

Teknoloji Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Sektörle Buluşma Günleri’ ile iş adamları ve öğrenciler bir araya gelmeye devam ediyor.

Güz yarıyılında, öğretim üyeleri ve öğrencilerini birçok iş adamıyla bir araya getiren Teknoloji Fakültesi, bahar yarıyılının ilk etkinliğinde Optimak Genel Müdürü Orkun Akpınar’ı,  Bersis Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Şevki’yi, Gün İnşaat sahipleri Vahap Gün ve Cem Gün Kardeşleri ve Ada Metal Genel Müdürü Salih Böcek’i konuk etti.

Etkinlik, Bölüm Başkanlarının ve iş adamlarının dekanlıkta gerçekleştirilen açılış toplantısıyla başladı. Yapılan açılış ve tanışma toplantısında, Üniversite – Sanayi İşbirliğinde gerek öğrencilerin sanayi uygulamaları, gerekse öğretim üyeleri ile birlikteliğin pekiştirilmesi ve ortak proje alanlarının tespit edilmesi konularında görüşler paylaşıldı. Ayrıca, Teknoloji Fakültesi hedefleri, uygulamaları ve projeleri, sanayiyle birlikte yapılabilecek çalışmalar ve işbirlikleri masaya yatırıldı.

Tecrübelerini öğrencilerle paylaştılar

Teknoloji Fakültesi bölümlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliğin ikinci kısmında, iş adamları ile öğrenciler bir araya geldi. Karşılıklı bilgi paylaşımlarının yapıldığı etkinlikte, öğrenciler konuklara, mesleklerine dair gelecekte karşılaşabilecekleri sorunlar, iş potansiyelleri, iş fırsatları, akademik çalışmalar ve istihdam konularında sorular yöneltti. Öğrencilerden ve mezunlardan ne tür beklentiler içinde olduklarını ve geleceklerine dair hangi kazanımlara sahip olmaları gerektikleri konusunda bilgiler aktaran iş adamları, öğrencilere örnek teşkil edecek tecrübelerini de paylaştılar.

Ülkemize katma değer sağlayacak faydalı projelere birlikte imza atacağız

Etkinliğin üçüncü kısmında sektör temsilcileri, Bölüm Başkanlıklarında öğretim üyeleriyle bir araya geldi. Bölümlerde eş zamanlı olarak yapılan toplantılarda, öğretim üyeleri yürütülen çalışmalar hakkında, iş adamları ise dahil oldukları alanlardaki çalışmalar hakkında paylaşımlarda bulundu. Projeler, proje olanakları ve proje hedefleri konularında görüşlerde bulunan öğretim üyeleri ve iş adamları ortaklaşa yürütülebilecek çalışmalar hakkında bilgi paylaştılar.

İş dünyası ile üniversite arasında kurulan bu birlikteliğin kalıcı olmasının önemli olduğunu söyleyen Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, gelinen noktanın son derece başarılı olduğunu ve bu temasların sonraki haftalarda da devam edeceğini belirtti. Öğrencilerin, öğretim üyelerinin ve iş dünyasının bu süreçten memnun olduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, kurulan işbirlikleriyle ve gerçekleştirilen bu gibi etkinliklerle, sektörle üniversite arasındaki mesafenin giderek yakınlaştığını, sektörle artık aynı açıdan bakılabildiğini ve artık aynı dilden konuşabildiğini vurguladı. İleriki tarihlerde yapılacak iade-i ziyaretlerle bu birlikteliklerin daha da güçleneceğini ve firmaların karşılaştığı sorunlara yönelik yapılacak görüşmelerle, proje odaklı çalışmaların başlatılacağını belirtti.

13/03/2015 – MA
881 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.