Teknoloji Fakültesi’nde Dersler Sektörle Birlikte İşleniyor

Teknoloji Fakültesi’nde Dersler Sektörle Birlikte İşleniyor
24.10.2017
1.462
A+
A-

Teknoloji Fakültesi’nin tüm bölümlerinde her hafta farklı bir hareketlilik söz konusu. Teknoloji Fakültesi Sektörle Buluşma Günleri kapsamında düzenlediği organizasyonları daha da genişleterek, doğrudan derslere indirgedi. Teknoloji Fakültesi, tüm bölümlerde yapılan eş zamanlı sektör buluşmalarına ilaveten, sektör temsilcilerini ve alanında uzman kişileri bölümler ve dersler bazında daha etkin bir şekilde ağırlıyor. Kendi uzmanlık alanlarında doğrudan derslere iştirak eden, ilgili dersler ve işlenen konular hakkında öğrencilerle piyasa ve iş bilgilerini paylaşan konuklar, son gelişmeleri ve güncel teknolojik bilgileri öğrencilere aktarıyorlar.

Teknoloji Fakültesinin bu haftaki konukları; “İnşaat Mühendisliğinin Bugünü ve Geleceği” konu başlığı ile İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar, “Su Yalıtımı Uygulamaları Ve Su Yalıtımında Doğru Malzeme Seçimi” konu başlığı ile ADALİVA İnşaat Firması Sahibi Semih Aydın, “Alüminyum Sektöründe Kullanılan Ekstrüzyon Kalıplarının CNC İle Üretimi” konu başlığı ile ASAŞ Alüminyum Üretim Fabrikası Kalıphane Şefi Recep Kanyılmaz, “Otomotiv Sektörü, Endüstri 4.0 ve Ford-Otosan” konu başlıkları ile Ford-Otosan İnsan Kaynakları Departmanından Hasan Aksungur ve Hüseyin Aksungur oldu.

Sektörün tüm dinamizmi Teknoloji Fakültesi’nde bizzat yaşanıyor

Sektörle Buluşma Günleri kapsamında düzenlenen etkinliklerin oldukça verimli geçtiğini belirten Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sektörün tüm dinamizmini fakültede hissetmenin ayrı bir memnuniyet oluşturduğunu söyledi. Gerçekleştirilen organizasyonların, sektörün bizzat içerisinde yer almanın fakülteye bir yansıması olarak önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Sarıbıyık, dersler bazında gerçekleştirilen etkinliklerin daha da arttırıldığını ve hedefin her hafta düzenli olarak tüm bölümlerce gerçekleştirilmesi olduğunu ifade etti. Sektör temsilcilerini sıklıkla ağırlayan Teknoloji Fakültesi’nde, öğrencilerle temsilciler arasında kurulan samimi bağ neticesinde her öğrencinin kendi alanında mutlaka bir tanıdığı olduğunun altını çizen Sarıbıyık, gerçekleşen olumlu sinerji sayesinde sektöre daha yakın olan öğrencilerin, sektör temsilcileriyle doğrudan temasa geçebildiğini vurguladı.

Sektörle iç içe olmak öğrencilere farklı bir özgüven kazandırdı.

Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, sektör temsilcilerinin doğrudan ders bazlı olarak Teknoloji Fakültesi’ne gelmeleri sayesinde öğrencilerin sektörle yakınlaştığını ve bu sayede öğrencilerin piyasa şartlarını ve gereksinimlerini daha önceden öğrenme fırsatı yakalayabildiklerini belirtti. Gerçekleştirilen etkinlikler sayesinde öğrencilerin kendilerini daha iyi bir şekilde hayata hazırlayabilme fırsatı yakaladığını söyleyen Sarıbıyık, öğrencilerin 7+1 Eğitim Modeli ile bu kazanımları pekiştirdiklerini, daha mezun olmadan kazandıkları iş tecrübesi ile birlikte özgüvenleri yüksek, piyasa şartlarını ve ihtiyaçlarını bilen, teorik bilgisi yanında uygulama becerisine sahip mühendisler olarak yetiştiklerini söyledi.

24-10-2017 / GE


1.462 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.