Teknoloji Fakültesi Sektörle Güçleniyor

Teknoloji Fakültesi Sektörle Güçleniyor
14.11.2014
1.197
A+
A-

Sektör temsilcileri, Teknoloji Fakültesi’nde öğrenciler ve öğretim üyeleriyle buluştu.

Teknoloji Fakültesi’nin düzenlediği  “Sektörle Buluşma Günleri” kapsamında İş Dünyasının temsilcileri Öğretim Üyeleri ve Öğrencilerle buluştu. Her hafta iş dünyasından farklı temsilcilerin katılımı ile yapılması planlanan etkinliğe Bortek Ltd. Şti. Genel Müdürü ve SATSO meclis üyesi Adnan Borazancıoğlu, Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Kadir Savaş, SABİDER Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Gök, Isılsan Makine Genel Müdürü ve SAMİB Yönetim Kurulu Üyesi Turan Erdemli ve GALPAN/Ularte Sinai Yapi ve Tic. A.Ş. Müdürü Yusuf Akpınar katıldı.

Öğrenci ve sektör beklentileri tartışıldı, tecrübeler paylaşıldı

Bünyesindeki bölümlere, kendi sektörlerinden işadamlarının katılımını sağlayan Teknoloji Fakültesi, bölümlerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirdiği etkinlikte iş adamları ile öğrencileri bir araya getirdi. Karşılıklı bilgi paylaşımları neticesinde, öğrenciler mesleklerine dair gelecekte karşılaşabilecekleri sorunlar, iş potansiyelleri, iş fırsatları, akademik çalışmalar ve istihdam konularında sorular yönlendirdi. Öğrencilerimizden ve mezunlardan ne tür beklentiler içinde olduklarını ve geleceklerine dair hangi kazanımlara sahip olmaları gerektikleri konusunda bilgiler aktaran iş adamları, öğrencilere örnek teşkil edecek tecrübelerini de paylaştılar.

Üniversite-Sanayi Birlikteliğinde ikinci adım “Sektörle Buluşma Günleri”

“Öğretim Üyelerini ve öğrencileri sektörle doğrudan bir araya getirerek, ortak bir sinerji oluşturulması ve Üniversite – Sanayi İşbirliğinin güçlendirilmesi” misyonuyla gerçekleştirilen projede ikinci adıma geçildi.

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, projenin ilk adımı olan “7+1 İşyeri Uygulamaları” kapsamında, öğrencilerini 1 dönem boyunca ve tam zamanlı olarak işletmelere göndererek Üniversite-Sanayi Birlikteliğinde önemli başarılara imza atan Teknoloji Fakültesi’nde, yeni bir sürece başlanıldığını belirtti. Öğrencilerini rol model olabilecek İş Adamlarıyla doğrudan bir araya getirmenin yanı sıra, özellikle Öğretim Üyeleri ile İş Adamlarının bir araya getirilmesi ve proje odaklı birliktelikler kurulması konusunda ilk faaliyetin gerçekleştirildiğini ifade eden Prof. SARIBIYIK bu durumdan gerek öğrencilerin ve öğretim üyelerinin, gerekse sektör temsilcilerinin son derece önemli faaliyetler gerçekleştirebileceklerini belirtti.

Proje ile Üniversite ve Sektör arasında güçlü bağlar kurulacak

Projede bazı derslere sektörün içinden deneyimli sanayicilerin, iş adamlarının ve yöneticilerin girmesi sağlanarak;

  • Üniversite öğretim üyeleri ile iş dünyasının mensupları arasındaki ilişkilerin güçlenmesi,
  • Üniversitemizde yetiştirilen öğrencilerimizin sektörün ihtiyaçlarına göre donatılmasına olanak sağlanması,
  • Üniversitemize ve ihtiyacı olan nitelikli elemanlara yönelik iş dünyamızın beklentilerinin tespit edilmesi hedefleniyor.

Öğretim Üyeleri ve İş Adamları projeleri masaya yatırdı

Öğrencilerle buluşmanın yanı sıra, bölüm başkanlıklarının eşliğinde bölüm öğretim üyeleri ile buluşan iş adamları akademik ve sektörel çalışmalar hakkında paylaşımlarda bulundu. Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyelerinin yürüttüğü ve yapmayı düşündükleri projeler yapılan görüşmelerde iş adamlarıyla paylaşıldı. Yapılabilecek ortaklıklar ve işbirlikleri hakkında görüşler paylaşıldı.

Öğrenci Memnun, Öğretim Elemanları Memnun, Sektör Memnun

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet SARIBIYIK, kurulan bu birlikteliğin kalıcı olmasının hem üniversite hem de iş dünyası arasında önemli bir yeri olduğunu belirtti. Gerçekleştirilen etkinliklerle bu bağın daha da güçlendiğini ifade eden Prof. Dr. SARIBIYIK, gelinen noktanın son derece başarılı olduğunu, bu temasların daha sonraki haftalarda da devam edeceğini ve bu etkinliklerin sürekliliğinin sağlanacağını açıkladı. Öğrencilerin de öğretim üyelerinin de bu süreçten memnun kaldıklarını belirten SARIBIYIK, sektörle aynı dilden konuşmak, aynı açıdan bakmak ve ülkemiz adına katma değer sağlayacak faydalı projelere birlikte imza atmak konusunda gösterilen çabanın artık somut ürünlere dönüşeceğinin altını çizdi.

14.11.2014 – MA
1.197 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.