Teknoloji Fakültesi: “Sahaya İnmeden Olmaz !”

Teknoloji Fakültesi: “Sahaya İnmeden Olmaz !”
28.02.2018
1.521
A+
A-

Teknoloji Fakültesi, gerçekleştirdiği organizasyonda Fakülte ve Bölüm Danışma kurullarını bir araya getirdi. Ana gündemi yapılacak faaliyetler ve işbirlikleri olan toplantıda, eğitim-öğretim, araştırma ve geliştirme süreçlerinin güncellenmesi, stratejik planlama süreci, üniversite iş dünyası işbirliği kapsamındaki faaliyetler, sektörle buluşma günleri gibi sosyal etkinliklerin gerçekleştirilmesi ve istihdam hususlarında paylaşımlar sağlandı.

Gerçekleştirilen toplantıda Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir ve öğretim üyeleri, Kore İstanbul Başkonsolosu Oksok Ko, Türkiye Koreliler Derneği Başkanı Yong Dug Park, Sakarya’daki Kamu Kurum ve STK temsilcileri ile Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Çalışma Ekibi de yer aldı.

Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyeleri Kanser Tedavisinde Kullanılacak Cihaz Geliştirdi

Yapılan organizasyonda, kanser tedavisinde kullanılmak üzere Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyeleri tarafından geliştirilen ve prototipi üretilen Fotodinamik Terapi Lazer Cihazı Lansmanı yapıldı. Mevcut tedavi yöntemleri ile karşılaştırıldığında henüz bir yan etkisine rastlanılmayan ve nokta atışı kanser hücrelerini yok etme özelliğine sahip Fotodinamik Terapi Lazer Cihazının kanser tedavisinde pekçok hasta ya yeni bir umut kaynağı sunması bekleniyor.

Sahaya İnmeden Olmaz

Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’ın açılış konuşması ve fakülte faaliyetlerini tanıttığı sunumuyla başlayan toplantıda, teorik bilginin yanı sıra uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler yetiştirmek misyonuyla kurulan Teknoloji Fakültesi’nin faaliyetlerini başarıyla sürdürdüğünü belirten Sarıbıyık: “Mühendislik eğitiminde iş dünyasına yönelik işbirliği önemli ve sahaya inmeden olmaz. Şunu net söyleyebilirim ki; Teknoloji Fakültesi olarak tamamen sahada olmanın haklı memnuniyetini yaşıyoruz. Bu anlamda bizlerle birlikte hareket eden ve bizlere destek veren tüm kurum ve temsilcilerine bu toplantı nezdinde bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. Akademisyeniyle yetiştirdiği mühendisleriyle iş dünyasının ihtiyaçları doğrultusunda, iş dünyasının sorunlarına çözümler üretebilen, teknoloji ürün üretimine katkı sağlayan bir fakülte olma hedefinde başarıyla ilerlediklerini belirten Sarıbıyık, oluşan sinerjinin hız kesmeden daha da iyileştirilerek devam edeceğinin altını çizdi.

MÜDEK Akreditasyonuna Sahip Fakülte

Türkiye’deki Teknoloji Fakülteleri arasında MÜDEK akreditasyonu alan ilk ve tek Teknoloji Fakültesi olan SAÜ Teknoloji Fakültesi’nin yakın zamanda tekrar bir MÜDEK saha ziyaretinden geçeceğini belirten Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, akreditasyon sürecinin uzatılması hususunda dış paydaşlarından öğrencisine, akademisyenlerinden idari personeline herkesin MÜDEK süreciyle ilgili özveriyle çalıştığını dile getirdi. Sarıbıyık, gerek MÜDEK çerçevesindeki hassasiyetleri için tüm personele, gerekse gün sonunda teşekkür belgelerini alacak olan akademisyenlere teşekkürlerini ve başarı dileklerini iletirken, özellikle biyomedikal çalışma ekibine yakaladıkları bu başarıdan dolayı gerek tebriklerini sundu.

SAÜ Teknoloji’den Kanser Hastalarına Ümit Işığı

Teknoloji Fakültesi tanıtımının ardından Biyomedikal Çalışma Ekibinden Prof. Dr. Hyun Soo Lim ve Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahid Yıldız kanser tedavisi için geliştirilen cihazın tanıtımını gerçekleştirdi. Fotodinamik Terapi Lazer Cihazı’nın özellikleri ve işlevleri hususunda katılımcılara bilgiler aktaran Prof. Dr. Hyun Soo Lim, cihazın dünyada benzeri olmadığını ifade etti. Daha önce kendisinin Kore’de gerçekleştirdiği çalışmaların da katkısı olduğunu belirten Prof. Dr. Lim, gelinen noktada önemli bir başarı yakalandığını ve cihazın kanser tedavisinde etkili bir çözüm sunacağının altını çizdi. Cihazın gerek sağlık sektöründe gerekse biyomedikal mühendisliği alanında ilk ve tek olduğunu yineleyen Lim, şu anda prototipi üretilen bu teknolojinin Türkiye’de ve Sakarya’da üretilecek bir değer olmasının da ayrı bir gurur verdiğini söyledi.

Ülkemiz İçin Önemli Bir Değer, Hastalar İçin Ümit Işığı

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda herhangi bir yan etkiye rastlanılmadığını belirten Yrd. Doç. Dr. Mustafa Zahit Yıldız, cihazın kanserli hücreyi seçebilme avantajına sahip olduğunu söyledi. Tıbbi cihaz sektöründe büyük oranda dış pazara bağlı olunduğunun altını çizen Yıldız, kanser tedavisi açısından bu bağımlığın azaltılması ve ülkemizin rekabet gücüne destek sağlanması açısından cihazın büyük önem taşıdığını belirtti. Prototipi üretilen cihazın patent çalışmalarının başlatıldığını belirten Yıldız, en kısa zamanda ticarileşeceğini söyledi. Teknoloji Fakültesi Biyomedikal Çalışma Ekibi’nin üretilen cihaz gibi farklı birkaç cihaz üzerinde de çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Yıldız, katkı ve desteklerinden dolayı başta Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık’a olmak üzere tüm ekibe teşekkürlerini sundu.

Bugün, Sakarya Üniversitesi Açısından Tıp ve Mühendislik Alanında Tarihi Bir Gün

Teknoloji Fakültesi Laboratuvarlarında kısa sürede sürede geliştirilen ve üretilen cihazın kanser tedavisinde önemli bir yeri olacağını söyleyen Sakarya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Akdemir; “Bugün, ülkemiz için, Sakarya için, Sakarya Üniversitesi ve Teknoloji Fakültesi için tarihi bir gün. Özellikle tıp alanında ve kanser tedavisinde dışa bağımlı bir konumda olduğumuzu ve ilacından tedavi sürecine önemli oranda ekonomik olarak etkilendiğimizi üzülerek belirtmek istiyorum. Bugün tarihi bir gün; çünkü burada, Sakarya Üniversitesi’nde, hem muadillerine göre kanser hücrelerini yok etmede daha etkili  bir cihaz, hem de disiplinler arası yeni bir teknoloji üretildi. Ülkemiz adına bizi refah seviyesinin üzerine çıkaracak en önemli unsurlardan birinin teknoloji üretmek olduğunu hatırlatmak gerekirse, üretilen cihazın ne derecede katkı sağlayacağı daha net anlaşılacaktır” dedi. Teknoloji Fakültesini ve Biyomedikal Çalışma Gurubunu gönülden tebrik ettiğini söyleyen Akdemir, başarı dileklerini yineledi.

Güney Kore – Türkiye İşbirlikleri Artarak Devam Edecek

Toplantıya Güney Kore temsilcileri olarak Güney Kore İstanbul Başkonsolosu ve Türkiye Koreliler Derneği Başkanı da katıldı. Güney Kore İstanbul Başkonsolosu Oksok Ko: “Burada bulunmaktan ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Görüyorum ki işbirliklerimiz pek çok alanda devam ediyor. Bir Kore vatandaşı olan ve aynı zamanda Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyesi olan Lim ve ekibinin göstermiş oldukları bu başarıyı takdir ediyorum. Ülkelerimiz arasında bir başka işbirliğine vesile oldular” dedi. Türkiye Koreliler Derneği Başkanı Yong Dug Park ise, Güney Kore ve Türkiye arasındaki bağların çok eskiye dayandığını ve bu işbirliklerinin ileride daha da güçleneceğine inandığını belirtti.

Toplantı ve Çalışmalara Katılımcılardan Tam Destek

Toplantının üçüncü bölümünde, toplantıya katılan temsilcilerin görüş ve önerileri yer aldı. Öne çıkan bazı görüşler ise şöyle;

Sakarya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak: “Teknoloji Fakültesi uyguladığı eğitim modeliyle ve gerçekleştirdiği işbirlikleriyle güzel işler başarmaya devam ediyor. Ayrıca Teknoloji Fakültesi’nde dikkat çeken en önemli ayrıntılardan birini kaçırmamak lazım; Ekip Çalışması. Teknoloji Fakültesi’nde oluşan ve ekibin yakaladığı bu sinerjiyi takdir ediyorum”.

İŞKUR Sakarya İl Müdürü Tekin Kaya: “Teknoloji Fakültesi deyince başarı ve birliktelik akla geliyor. Birlikte güzel işler yapıyoruz. Bunlardan en önemlilerinden biri de SAGİF Fuarı. Sakarya’ya ve Sakarya istihdamına önemli katkılar var”.

SAMİB Başkanı Günay Güney: “Uyguladığı 7+1 Eğitim Modeli ile nitelikli mühendisler yetiştiren Teknoloji Fakültesi’ni tebrik ediyorum. Misyonu yanında akademisyenlerimizin bu denli başarılarını da görmek bizim için memnuniyet verici”.

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş: “Sakarya Sinerji Platfomu’nda da Teknoloji Fakültesi ile birlikteyiz. Gerçekleştirdiğimiz uygulamalar ile, birlikte iş yapmaktan son derece memnunuz. Geliştirilen cihaz için ekibi ayrıca tebrik ederim. Özellikle dışa bağımlılığımız konusundaki hassasiyetlerimiz belli. Ülkemize böyle bir değer kazandırdıkları için öncelikle Dekanımız olmak üzere tüm ekibe teşekkürlerimi sunarım”.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Oktar: “Sayın Dekanımızla belediyede de birlikte güzel işler gerçekleştiriyoruz. Teknoloji Fakültesi öğrencilerimizle de kendisiyle de yakın temasımız var. Yetiştirdiği mühendislerin başarısını sahada daha net görüyoruz. Gerçekleştirdikleri uygulamalardan ve projelerinden dolayı kendilerini tebrik ederim”.

Makine Mühendisleri Odası Sakarya İl Başkanı Salim Aydın: “Teknoloji Fakültesi ile her daim birlikte olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Özellikle sahada kazanılan tecrübenin mühendis adaylarını geliştirmesi konusundaki düşüncemiz ortak ve bu bağlamda Teknoloji Fakültesi’nin gerçekleştirdiği uygulamaları tebrik ediyorum”.

İnşaat Mühendisleri Odası Sakarya Şube Başkanı Hüsnü Gürpınar: “Sahada uygulamayı bilen nitelikte pek çok kademede insana ihtiyaç var. Teknoloji Fakültesi’nin bu ihtiyaçları giderecek şekilde çalışmalarını genişletmesi faydalı olacaktır”.

SESOB Genel Sekreteri Cengiz Alkın: “Sakarya Sinerji Platfomu ile birlikte Teknoloji Fakültesi işbirliklerimiz her daim devam ediyor. Gerek gerçekleştirilen uygulamalar nezdinde gerekse lansmanı yapılan cihaz nezdinde emeği geçenleri tebrik ediyorum”.

Sakarya MÜSİAD Başkan Yardımcısı Enver Tok: “Uzun zamandır Teknoloji Fakültesi ile birlikte çalışıyoruz. Özellikle Teknoloji Fakültesi’nin ve Sayın Dekanımızın Sakarya’daki sinerji oluşumuna katkıları büyük. Pek çok alanda işbirliklerimiz var ve her daim dirsek temasımız devam edecek.”.

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkan Yardımcısı Cengiz Bayar: “Teknoloji Fakültesi’nin sahaya ve işin mutfağına göstermiş olduğu özen ve önem ile birlikte, gerek öğrencilere gerek nitelikli istihdama ve gerekse iş dünyasına sağladığı katma değer büyük”.

Sakarya KYK İl Müdürü Arif Özsoy: “KYK bünyesinde kalan önemli sayıda yerli ve yabancı uyruklu öğrencimiz var. Ayrıca, KYK’nın barınma haricinde de öğrencilerin gelişimine yönelik pek çok etkinliği söz konusu. Bu bağlamda Teknoloji Fakültesi’nin gösterdiği katkı ve destekler, gerçekleştirdiğimiz işbirlikleri hem bizim için hem de öğrencilerimiz için önemli bir değer oluşturuyor”.

SASKİ Genel Müdürü Dr. Rüstem Keleş: “Teknoloji Fakültesi’nin her daim yanındayız. Sahadaki katkıları ve öğrenci merkezli yaklaşımlarından bizler de mümkün olduğunca faydalanıyoruz. 7+1 Eğitim Modeli kapsamında pek çok öğrenci işletmemizde görev aldı ve pek çoğuyla da işe devam ediyoruz. Sahadaki tecrübe yadsınamaz bir gerçek. Bu açıdan Teknoloji Fakültesi’ni, Sayın Dekanımızı ve ekibini bir kez daha tebrik ediyorum. Ayrıca, görüyorum ki işbirlikleri somut projelere dönüşüyor. Biz de SASKİ olarak sağlayabileceğimiz her türlü katkıya hazırız”.

Dış kaynaklı proje yürütücülerine teşekkür belgeleri verildi

Toplantı sonunda TÜBİTAK ve dış kaynaklı kaynaklı projelerde görev alan Teknoloji Fakültesi akademisyenlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. Projelerdeki başarıları ve gayretleri dolayısıyla belgelerini Prof. Dr. Hyun Soo Lim, Doç. Dr. Murat Karabacak, Yrd. Doç. Dr. Sezgin Kaçar,  Yrd. Doç. Dr. Barış Boru, Yrd. Doç. Dr. Metin Varan ve Yrd. Doç. Dr. Ferhat Aydın’a Teknoloji Fakültesi Danışma Kurulu Temsilcileri’nin yanısıra toplantıya katılan, Kamu Kurum ve STK temsilcileri takdim etti.

28.02.2018 – MA


1.521 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.