Teknoloji Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi

Teknoloji Fakültesi İlk Mezunlarını Verdi
10.07.2014
685
A+
A-

Teknoloji Fakültesi SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ nde düzenlenen törenle ilk mezunlarını verdi.

Teknoloji Fakültesi’ nde “İlk Mezuniyet” Coşkusu

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi ilk mezuniyet törenini gerçekleştirdi. İlk mezuniyet olması dolayısı ile ayrı bir önem taşıyan törene, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Rektör Yardımcılarının yanı sıra, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü, SATSO, MARKA, MÜSİAD, SABİDER, SMMMO, SAGİAD gibi Teknoloji Fakültesi’nin işbirliği içinde bulunduğu iş dünyası temsilcileri de katıldı.

Uygulama becerisi yüksek genç mühendisler

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık, Teknoloji Fakültesi, uygulamaları ve eğitim-öğretime yeni bir bakış açısı kazandıran 7+1 Eğitim Modeli’nden söz etti. “Mühendislik Fakülteleri, Mühendislik ve Tasarım Fakülteleri, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakülteleri, Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakülteleri gibi farklı fakültelerde olduğu gibi Teknoloji Fakültelerinin de mühendis yetiştiren bir kurum olarak kurulduğunu belirten Prof. Dr. Sarıbıyık, Teknoloji Fakültelerinin taşıdığı misyonla ve uyguladığı 7+1 Eğitim Modeli’yle diğer fakültelerden ayrıldığını ifade etti. Bilgiyi beceriye dönüştüren ve uygulama becerisine sahip nitelikli mühendisler yetiştirme misyonuyla yola çıkan Teknoloji Fakültelerinin, bu misyon doğrultusunda hızla ilerlediğini, kamu kurum ve kuruluşlarının yanı sıra STK’larla yapılan işbirlikleri ile Teknoloji Fakültelerinin güç kazandığını vurguladı. Dekan Sarıbıyık’ın konuşması, Teknoloji Fakültesi’nden mezun olan “Genç Mühendislere” ve ailelerine, teşekkür ve iyi dileklerle son buldu.

Törene mesajlarıyla katılarak Teknoloji Fakültesinin bu mutluluğunu paylaşan Adalet ve Kalkınma Partisi Sakarya Milletvekili Dr. Hasan Ali Çelik ve YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay da gönderdikleri telgrafla genç mühendislere ve ailelerine tebriklerini iletti. Dr. Hasan Ali Çelik,  mezun genç mühendislere hayatta başarılar dileyerek, teşekkürlerini ve selamlarını belirtti. Teknoloji Fakültesi mezunu mühendislerin teori ve uygulamayı birlikte yoğuran bir eğitim sürecinde, ülkemiz endüstrisinin ihtiyaç duyduğu mühendislik hizmetini en iyi şekilde yapacağı mesajını ileten Prof. Dr. Durmuş Günay, genç mühendisler olarak ilk mezunların daha fazla sorumluluğa sahip olduğunu ve Teknoloji Fakülteleri hakkında yapılan gereksiz tartışmaların kısa bir süre sonunda son bulacağının altını çizdi.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ise dünyadaki üniversite hayatının günümüzde daha farklı bir hal alarak; verilen eğitim-öğretimin yetkinlikler, akreditasyon gibi belirli şartlara bağlı olarak değer kazandığını belirtti. Mezunlarımıza önemli görevler ve sorumluluklar düştüğünü, hızla gelişen ülkemizde bu sürece ayak uydurmanın da bir o kadar önem kazandığını ifade eden Rektör Elmas’ın konuşması, genç mühendislere iyi dileklerle son buldu.

Okulu bitirmeden iş buldular

Murat Erhan Çimen 4 üzerinden 3.90 ortalamayla Teknoloji Fakültesi 1.’si, Sakarya Üniversitesi 2.’si ve Mekatronik Mühendisliği Bölüm 1.’si olarak mezun oldu. Öğretim üyelerinin konuşmalarından sonra duygu ve düşüncelerini paylaşan Çimen, sorumluluklarının bilincinde olarak, duruşlarını hiç bozmayacaklarını ve Teknoloji Fakültelerinin misyonunu daima üzerlerinde taşıyarak hareket edeceklerini belirtti. Aldıkları 7+1 Eğitimiyle hayata daha iyi hazırlandıklarını ve hatta pek çok arkadaşının daha okulu bitirmeden iş sahibi olduğunu belirtti. Çimen, mezun arkadaşlarına, ailelere, öğretim elemanlarına ve işbirliği içerisinde bulunulan işletme temsilcilerine teşekkür ve şükranlarını sunarak konuşmasını sonlandırdı.

Sevinç ve hüzün birlikte; büyük mezuniyet coşkusu

Bölümlerde dereceye giren ve mezun olan öğrencilerin belge ve diplomalarının takdimiyle coşkuyla devam eden mezuniyet töreninde duygulu anlar da yaşandı. Çocuklarının mezuniyet sevincini yaşayan ailelerin ve aynı zamanda 4 yılı birlikte iyisiyle zorluklarıyla paylaşan birer kardeş gibi hareket eden “Teknoloji Fakültesi Mezunu Genç Mühendislerin” ayrılık hüznü de yüzlere yansıdı. Fakülte birincisinin yaş kütüğüne plaket çakması, mezuniyet yemini ve ardından kep atmayla tören son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
685 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.