Teknokent Daima Desteğe Hazır

Teknokent Daima Desteğe Hazır
11.07.2018
1.453
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Teknokent içerisinde faaliyetlerini sürdüren ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin çalışmaları ve destekleri ile bölgede bulunan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri sayısı gün geçtikçe hızla artıyor.

Sakarya Teknokent son bir yılda Ar-Ge ve Tasarım Merkezi sayısını 14’e yükselmesine katkı sağlayarak Sakarya sanayisine destek olmaya devam ediyor. NTG Plastik, AKSA Magnet, Gizem Frit, RC Endüstri, Federal Elektrik, Optimak STU ve AK Gıda firmaları Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında, ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin de aktif desteğiyle birlikte “Ar-Ge Merkezi Unvanı” ve “Ar-Ge Merkezi Belgesi” almaya hak kazandı. Yine son bir yıl içerisinde Aydın Örme ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi’nin de aktif desteğiyle birlikte “Tasarım Merkezi Unvanı” almaya hak kazandı. Son altı ayda dosyası bakanlığa yeni sunulan MKS Mermer Kesme Makinaları, Aydın Endüstri ve ASPEN Yapı firmalarının da Ar-Ge ve Tasarım Merkezi olmasıyla birlikte Sakarya sanayisinin çalışmasını ve etkinliğini artırmaya devam edeceği öğrenildi.

Küresel rekabet

Sakarya Teknokent ve ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, “Sanayide alacağımız her mesafe, küresel rekabette ülkemizi üst basamaklara taşıyacaktır. Her sanayi atılımı, başı dik bir ülke olma yolunda, elimizi güçlendirecektir. Bunun için diyoruz ki ülkemizi ileriye taşıyacak anahtar; teknoloji, Ar-Ge, tasarım ve inovasyondur. Teknoloji üretmeyen bir ülkenin, parlak bir geleceği olamaz. Teknolojik altyapısı olan ürünleri üreterek ülkemizde bir sıçrama ve ilerleme sağlamalıyız ki cari açığımızı kapatabilelim” dedi

İnavasyon ve tasarım

Üniversite-sanayi işbirliğini, ülkenin gelişmesi yolunda en önemli araçlardan biri olarak gördüklerini ifade eden Engin, “Emek yoğun üretimden, teknoloji yoğun üretime doğru giden sanayimizin, bilgi ve bilimle çağı yakalayacağını biliyoruz. Bu nedenle araştırmaya, geliştirmeye, inovasyona, tasarıma her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyuyoruz. Ülke olarak araştırmaya, geliştirmeye ve tasarıma verilen destek ve teşviklerin karşılığını almaya başladık. Ülke olarak şuan bin civarında Ar-Ge ve tasarım merkezi sayısına ulaşmış durumdayız. Bu Ar-Ge ve tasarım merkezleri ülkemizin gelişmesine, büyümesine ve kalkınmasına ciddi katkılar sunmaktadır. Sakarya olarak bölgemizde bulunan Ar-Ge ve tasarım merkezleri ile üniversiteler arasında kuvvetli bağ kurmayı hedefliyoruz. Üniversitede anabilim dallarıyla, doktora yapan ve lisansüstü programlara katılan öğrencileri, özel sektörün Ar-Ge merkezlerinde müşterek çalışmayı ön gören programlar icra ediyoruz” ifadesini kullandı.

Firmalara destek

ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi olarak ilerleyen süreçlerde, firmaların “Ar-Ge Merkezi” unvanının sürekliliği için ADAPTTO Teknoloji Transfer Ofisi Üniversite-Sanayi İşbirliği birimi tarafından dönem raporlarının hazırlanması, firmanın ihtiyaç duyacağı alanlarda projelerin hazırlanması gibi konularda danışmanlık hizmeti sunduklarını vurgulayan Engin, “Güçlü bir sanayi, güçlü bir ülke için biz paydaşlara düşen her sorumluluğu almaya hazırız” diye konuştu.

11-07-2018 //
1.453 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.