Tehdit, Şantaj ve İftira Gazeteciliğinin Karşısındayız

Tehdit, Şantaj ve İftira Gazeteciliğinin Karşısındayız
11.04.2014
727
A+
A-

BİK Sakarya Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, Sakarya MYO tarafından düzenlenen “Medyada etik sorunlar ve Basın İlan Kurumu” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Sakarya Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır, Sakarya Üniversite Sakarya Meslek Yüksekokulu (SMYO) Gazetecilik ve Habercilik Bölüm Başkanlığı tarafından düzenlenen “Medyada etik sorunlar ve Basın İlan Kurumu” konulu söyleşiye konuşmacı olarak katıldı. Basın ve Yayıncılık ile Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerine yerel basının önemi, ideal gazetecilik ve basın ilan kurumu çalışmaları hakkında bilgi veren Çakır, yerel basının milli mücadele döneminden bu yana önemli bir görev üstlendiğine dikkat çekti.

İstiklal Marşı’nın da Meclis’ten önce Kastamonu’da yerel bir gazeteyle duyurulduğunu anımsatan Çakır “ günümüzde de gazetecilik ilkelerine ve refleksine sahip gazetecilerin önemli çalışmalara imza atarak topluma katkısını gözlemliyoruz. Şehrin sorunlarını yakından takip eden, toplum adına yetkilileri harekete geçirebilen bu önemli faaliyeti kurum olarak desteklemeye devam edeceğiz. Her zaman tehdit, şantaj, iftira ve yalan haberciliğin karşısında olacağız” ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar İstanbul Basını’nda görev aldığını da hatırlatan Çakır, genç iletişimcilerle anılarını paylaştığı konuşmasında gazetecilik mesleğinin temelinde tarafsızlık, dürüstlük ve onurluluk yattığına dikkat çekti. “Gazetecilerin asıl amaçlarının yaşadığı şehre ve ülkesine fayda sağlayabilmek olmalıdır” diyen Çakır, Avrupa ülkelerinin terör olaylarıyla ilgili haberlerini örnek göstererek, “maalesef Türkiye’de bir terör faaliyeti olduğunda ceset fotoğraflarını görebilmekteyiz. Halbuki terörün amacına bilinçsizce hizmet edilmiş, toplumda korku yaygınlaştırılmış oluyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Söyleşinin ardından BİK Şube Müdürü Ömer Faruk Çakır’a Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Zülfükar Özçelik tarafından “Teşekkür Belgesi” takdim edildi.

11/04/2014 – YC


727 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.