Tazkia İslam Ekonomisi Üniversitesi ile İşbirliği

Tazkia İslam Ekonomisi Üniversitesi ile İşbirliği
24.11.2017
1.361
A+
A-

Endonezya’nın Tazkia İslam Ekonomisi Üniversitesi Rektörü Dr. Murniati Mukhlisin ve heyeti, Sakarya Üniversitesi İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi’ne (İSEFAM) ziyarette bulundu.

Ziyaret kapsamında Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ile üniversiteler arası işbirliğinin geliştirilmesi, ortak kongre ve çalıştaylar düzenlenmesi ve öğrenci değişimi gibi hususları kapsayan işbirliği protokolü imzalandı.

İslami mikrofinans konferansı

Dr. Mukhlisin, protokolün imzalanmasının ardından SAÜ Rektörlük Senato Salonunda “İslami Mikrofinans: Tazkia Mikro Finans Merkezi Tecrübesi” başlıklı bir konferans verdi. Konferansa, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mahmut Bilen, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Bostancı, İSEFAM Müdürü Doç. Dr. Süleyman Kaya, Tazkia Üniversitesi öğretim üyeleri Ries Wulandari, Yaser Taufik Syamlan, Happy Febrina, Nasher Akbar ve farklı alanlardan akademisyenler ile öğrenciler katılım sağladı.

Dr. Mukhlisin, Endonezya’daki mikro finans uygulamaları ve üniversite bünyelerindeki Mikro Finans Merkezi’nin gerçekleştirdiği çalışmalardan bahsederek, yoksulluğun azaltılmasında mikro finansın önemli bir enstrüman olduğuna vurgu yaptı.

Dr. Murniati, konuşmasının sonunda Rektör Elmas’a ve İSEFAM Müdürü Kaya’ya İslam ekonomisinin gelişimine verdikleri katkılardan ve misafirperverliklerinden ötürü teşekkür etti.

24-11-2017 / ST


1.361 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.