Tatankalar Şampiyon Oldu

Tatankalar Şampiyon Oldu
07.06.2016
1.213
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Tatankaları, Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) Üniversiteler Süper Ligi’nde şampiyon oldu.

Türkiye’de her geçen gün ilginin artarak devam ettiği Korumalı Futbol (Amerikan Futbolu) Üniversiteler Süper Ligini bu sezon namağlup şampiyon olarak tamamlayan takım, Sakarya Üniversitesi Tatankaları oldu. Anadolu Üniversitesi Rangers’ı final maçında Marmaris’te 13-3 mağlup eden Sakarya temsilcisi, 2015-2016 sezonunda korumalı futbolda Türkiye şampiyonluğuna uzandı. Tatankalar geçen sezon bir alt lig olan 1. Lig’i de namağlup olarak tamamlayarak Süper Lig’e yükselmişti. Ünilig tarihinde ilk kez bir Korumalı Futbol Takımı üst lige terfi ettikten sonra burada da şampiyon oldu.

Final müsabakası, bu sezon Muğla ili Marmaris ilçesinde gerçekleşti. Ligin en iyi hücum eden iki takımını karşı karşıya getiren mücadele tam bir taktik savaşı şeklinde geçti. Maça hücumla başlayan Sakarya, birinci çeyrekte Rıdvan Açıkdeniz’in vuruşu ile bulduğu alan golü sonrası 3-0 öne geçti. İkinci çeyrekte bu sefer oyun kurucu Bilguun Altankhuyag’ın başarılı pasını tutup harika bir koşuyla golü bulan ve skoru 9-0’a getiren isim Ozan Ceylan’dı. Rıdvan Açıkdeniz 1 sayılık ekstra vuruşu başarıyla gerçekleştirince skor 10-0’a geldi. Her iki çeyrekte ısrarla koşu oyunları deneyen Rangers’ı Tatanka defansı başarılı bir şekilde durdurdu ve devre 10-0 sonuçlandı.

İkinci yarıda yediği cezalar nedeniyle ofans ritmini oturtamayan Tatankalar ve daha iyi savunma yapan Rangers defansı skorun değişmesine izin vermedi. Tatankaların defansı Rangers’ın koşularına da paslarına da izin vermeyince Rangers maç içindeki tek skorunu alan golü ile bulabildi, 10-3. Bu gol sonrası daha iyi hücum etmeye başlayan Sakarya ofansı 2 kez yakaladığı gol şansını kullanamayınca skoru değiştirmek için elindeki son hakkında alan golü denedi ve çok başarılı bir gün geçiren Rıdvan Açıkdeniz ile skoru 13-3’e taşıdı. Müsabaka böyle sonuçlandı. Anadolu Rangers uzun yıllar sonra ilk kez bir maçta touchdown (gol) bulamazken Sakarya Tatankaları çeyrek final, yarı final ve finali sadece 3 sayı yiyerek ve touchdown yemeden tamamlamış oldu.

Son derece centilmence geçen müsabaka sonunda Sakarya Tatankalarına kupa ve madalyalarını TÜSF idarecisi Birol Çağlar takdim etti.

Müsabaka sonrasında Sakarya Tatankaları Kulüp Başkanı ve Baş Antrenörü Yrd.Doç.Dr. Cenk Yavuz şunları söyledi:

“Bu takım bir proje takımı, bir hedef takımı. Bu takımın her bir oyuncusu 3 senedir bu hedef için çalışıyor. Hem üniversite okumak hem de spor yapmak kolay bir şey değil. Her biri inanılmaz özveride bulunup katkı veriyorlar. İlk günden beri çıtayı en üst seviyeye koyduğumuz için hep gelişmek hep daha iyi olmak için gayret ettiler. Onlarla birlikte biz de geliştik ve ilerledik. 2014’teki son aldığımız mağlubiyetten beri 13 maç üst üste kazandık. Artık çıtayı koyduğumuz yerdeyiz. Bundan sonra seviyeyi biz belirlemeli ve aşağıya düşmemeliyiz. Zirvede kalmak zirveye çıkmaktan zordur. Bundan sonra daha çok çalışıp kazanmayı alışkanlık ve kültür haline getirmeliyiz. Yaradan kibri sevmez, bizler de kibirlenmeden, ukalalaşmadan, rakiplerimize saygı göstermeye devam ederek daha iyi olmaya, giden oyuncularımızın yerine daha iyilerini yetiştirerek hep başarılı olmaya gayret edeceğiz. Çok bilinen bir söz vardır bizim branşımızda. Amerikan futbolu karakteri geliştirmez, zayıf olanı eler. Bu takım geleni ve gideniyle senelerdir karakterli gençlerle dolu ve her nesil bir öncekinden daha yetenekli. İnşallah bu başarıları hem Üniversiteler Ligi’nde hem de Profesyonel Lig’de tekrarlamaya gayret edeceğiz. Biz buna inanıyoruz. Bu andan itibaren artık Sayın Rektörümüzün bizlere verdiği Kampüs Stadını sentetik zemine çevirme sözünü gerçekleştirmesini büyük bir heyecan ve umutla bekliyoruz.”

Sakarya Üniversitesi takımı bu sezon Ünilig Süperlig finaline gelene kadar aşağıdaki skorları aldı:

Sakarya Üniversitesi 30 -15 Bilgi Üniversitesi (Grup Maçı)

Doğu Akdeniz Üniversitesi 0 – 50 Sakarya Üniversitesi (Grup Maçı)

Ortadoğu Teknik Üniversitesi 29 – 33 Sakarya Üniversitesi (Grup Maçı)

Sakarya Üniversitesi 35 – 0 İzmir Ekonomi Üniversitesi (Çeyrek Final)

Yeditepe Üniversitesi 0 – 7 Sakarya Üniversitesi (Yarı Final)

Anadolu Üniversitesi 3 – 13 Sakarya Üniversitesi (Final)

Tatankalar aynı kadroyla katıldıkları Korumalı Futbol Profesyonel Ligi’nde de çok büyük bütçeli takımlara karşı son derece büyük bir mücadele verip bu sezon tarihinde ilk kez yarı final oynamayı başardı ve böylece başka bir ilke de imza attı.

07-06-2016 //
1.213 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.