Tasarım Projeleri Yönlendirme Semineri Gerçekleşti

Tasarım Projeleri Yönlendirme Semineri Gerçekleşti
09.10.2017
865
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından “Tasarım Projeleri Yönlendirme Semineri” düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen seminere Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Torkul, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin, Yrd. Doç. Dr. Alper Göksu ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

İnovasyonun temeli argedir

Tasarımın alt yapısını destekleyen iki temel kavramın Ar-Ge ve inovasyon olduğunu dile getiren Prof. Dr. Tahsin Engin “Ar-Ge faaliyetleri mevcut bilgi havuzunu zenginleştirmeye dönük sistematik çalışmalardır. İnovasyon ise Ar-Ge sonucunda oluşan ham ya da yarı ürün haline gelmiş olan bilgiyi insanlığın hizmetine sunacağımız, ticarileştirilebilir, para getirilebilir bir ürün ya da hizmete ya da sürece dönüşümüdür. Yani inovasyonun temeli Ar-Ge’dir. Akılda başlayan yavaş yavaş soyuttan somuta doğru geçen uzun soluklu bir süreçten bahsediyoruz inovasyon derken”  dedi.

Tasarım sürecinin aşamalarını anlatan Prof. Dr. Engin “Sabır göstermek, süreci çoğaltmak ama istikrarlı çalışmak ve hedef koymak önemlidir. Hiçbir tasarımı küçümsememek ve her birinin arkasında çok yoğun insan emeğinin olduğunu unutmamak lazım” ifadelerini kullandı.

Maliyet analizi önemli

Maliyet analizi hakkında bilgi veren Yrd. Doç. Dr. Alper Göksu “Karar vermenin, teknik analiz yanında maliyet analizinin de önemli olduğunu ve birim ürün maliyetini doğrudan etkilediğini düşünmeyi unutmayalım. Ürün maliyetinin hesaplanabilmesi için kullanabileceğimiz farklı yöntemler var. Birim ürün maliyetini hesaplamamız gerektiğini de unutmayalım. Günümüzde özellikle dijitalleşen dünyada farklı değişiklikler yaşıyoruz ve rekabetçi pazar yaptığınız teknik analizlerin, tasarımların çok hızlı olması gerektiğini ve aynı zamanda rekabet ettiğiniz şartların keskin olduğunu hepimiz görebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

09/10/2017 MEÖ


865 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.