Tanıtım Günleri Başladı

Tanıtım Günleri Başladı
22.09.2011
726
A+
A-

Sakarya’nın tanıtımı amacıyla Ankara Kültür Merkezi’nde düzenlenen Sakarya Tanıtım Günleri başladı.

Bu yıl ilk kez düzenlenen Tanıtım Günlerinin açılış törenine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri Prof. Dr. Mustafa İsen, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, Sakarya Milletvekilleri Hasan Ali Çelik, Şaban Dişli, Ali İhsan Yavuz, Ayşenur İslam, Engin Özkoç, Prof. Dr. Münir Kutluata, Sakarya Valisi Mustafa Büyük, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış töreninde konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ilk kez düzenlenen Sakarya Tanıtım Günleri’ne katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Günay, Taraklı başta olmak üzere Sakarya’yı Türkiye turizminin kültür duraklarında önemli ziyaret merkezlerinden biri haline getireceklerini söyledi.

Dünyada turizmde 7. olduklarını dile getiren Günay “Biz 30 milyon insanı bu yıl sonu itibarıyla ağırlayacağız inşallah. Bunun için iki şeye ihtiyacımız var. Bir her yerde kaliteli hizmet ve güler yüze, bir de yurt çapında ve bölge sathında barışa. İnsanımızın bu karakteri oldukça, toplumumuzun huzuru devam ettiği müddetçe, bu gelişmeler artarak sürecek.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ise Sakarya’nın doğal güzellikleri ve diğer potansiyel imkanları ile son derece dikkate değer bir yer olduğunu ancak bu dikkate değer özellerinin geniş kitlelerle çok fazla paylaşılmadığını ifade etti. İsen, düzenlenen bu etkinliğin Sakarya’nın dışa açılımıyla ilgili önemli bir aşama olduğunu söyledi.

Sakarya’nın doğal güzellikleri yanında farklı kültürleri bir araya getiren ve bunu hoşgörüyle birlikte yaratan bir şehir olduğuna dikkat çeken Sakarya Valisi Mustafa Büyük “Doğal ve turizm güzelliklerinin yanında diğer güzelliklerini de anlatarak, kalkınmasına daha fazla kaynak sağlayacak bir çalışmayı Sakarya algılamasını doğru bir tanıtımla yerleştirmeye gayret edeceğiz” dedi.

Kültür Bakanı Günay ve beraberindekiler daha sonra fuarın açılışını gerçekleştirerek, stantları gezdiler.

Sakarya Tanıtım Günleri

Ankara Atatürk Kültür Merkezi yanında 20 bin metrekare alan içinde düzenlenen Sakarya Tanıtım Günleri 25 Eylül Pazar günü sona erecek.

İlk kez düzenlenen Sakarya Tanıtım Günleri’ne Sakarya Üniversitesi de bir stantla katılıyor. Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği stantta ziyaretçilere Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli tarafından SAÜ hakkında tanıtıcı bilgiler veriliyor.

 

22/09/2011 – SAÜ BHiM

 

Tüm fotoğraflar için tıklayın:

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.253118778066476.68256.197059567005731&type=1

 
726 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.