Tahrir Meydanı’ndan Özgürlüğe Yolculuk

Tahrir Meydanı’ndan Özgürlüğe Yolculuk
08.03.2013
505
A+
A-

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Çarşamba Konferansları etkinliği kapsamında bu hafta “Tahrîr Meydanından Özgürlüğe Yolculuk” isimli bir konferans gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi tarafından düzenlenen ‘Çarşamba Konferansları’ kapsamında “Tahrîr Meydanından Özgürlüğe Yolculuk” isimli bir konferans gerçekleştirildi. SAÜ İlahiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Ayn Şems Üniversitesi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Târık Abdülcelîl konuşmacı olarak katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Abdulcelîl, konuşmasında Tahrir meydanının tarihi geçmişinden meydana bu ismin ilk defa ne zaman verildiği hakkında bilgi verdikten sonra Tahrir Meydanı’nın Mübarek rejiminin devrilmesinden önce de çok sayıda devrime şahitlik ettiğini söyledi.

Abdulcelil, Mısır’ın özgürlükçü devriminin ilk başta rejimi yıkma gayesiyle ortaya çıkmadığını Mısır halkının ilk başta, kendilerine zulmeden polisin görevden ayrılması ve Hüsnü Mübarek’ten sonra yönetimin oğluna geçmemesi olmak üzerek iki tane talepleri olduğunu belirtti. Bu isteklere yönetim cenahından sert tepki gösterildiğini ifade eden Abdulcelil, bunu ülke genelinde halktan tepkilerin takip ettiğini ve dolayısıyla devrime dönüştüğünü söyledi.

Mısır Özgürlükçü devriminin belli bir kesimin devrimi olmadığını,  Hristiyan olsun Müslüman olsun tüm halkın el ele bu devrimi başarıya ulaştırdığını dile getiren Tarık Abdulcelil, bununla birlikte devrimin başarıya ulaşmasında en büyük rolün Mısır gençliğine ait olduğunu belirtti.

08/03/2013 – YC


505 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.