Stop Motion Canlandırma Çalışması

27.11.2015

Sakarya Üniversitesi’nde ‘’Stop Motion Canlandırma’’ isimli bir atölye çalışması gerçekleştirildi.

SAÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşen çalışmaya Mardin Artuklu Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Başak Kaptan Şiray konuşmacı olarak katıldı.

Çalışmada Nazım Hikmet’in bir şiiri üzerine çalışma yapacaklarını ifade eden Şiray, ‘’Daha çok stop motion ve cut out tekniğini birleştirerek çalışacağız’’ dedi. Şiray, kelimelerin bir şiire dönüşeceğini ve görsellerle destekleneceğini ve böylece yaratıcı bir canlandırma olacağını söyledi.

Cut Out Tekniğinin Farkı

Cut out tekniğinin farkı konusuna değinen Şiray,’’ Kolaj halinde hazırlanan görsellerin parçaları ayrı ayrı hareket ettirilerek fotoğraflanır. Fotoğraflar bir montaj programı ile birleştirilerek animasyon oluşturulur’’ ifadelerini kullandı. Öğrenciler ile daha önce yapılmış olan örnekler sergilendi. Sonrasında çalışma gerçekleştirildi.

Çalışma sonunda Yrd. Doç. Dr. Başak Kaptan Şiray, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

27.11.2015 – SA