Sosyoloji Topluluğu Duyarsız Kalmadı

Sosyoloji Topluluğu Duyarsız Kalmadı
31.10.2011
709
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Topluluğu’nun “17 Ağustos’u Unutmadık, Somali’ye Duyarsız Kalmadık, Şimdi Sıra VA (ta)N’da” sloganıyla başlattığı kampanya büyük ilgi gördü.

Toplululuk, 27-28 Ekim tarihleri arasında, Van depreminden etkilenen vatandaşlar için yardım toplamak üzere Fen-Edebiyat Fakültesi girişinde bir stand kurdu. Kurulan yardım standına bütün öğrenciler katkıda bulunurken toplanan yardımlar Van’a gönderilmek üzere kargoya verildi.

SAÜ Sosyoloji Topluluğu Başkanı Ali Öztürk, yardım kampanyası ile ilgili şunları kaydetti:  “23 Ekim tarihinde Van’da gerçekleşen depremi biz Sakarya’da hissettik. Bunun içindir ki “17 Ağustos’u unutmadık,Somali’ye duyarsız kalmadık,şimdi sıra VA(ta)N’ da” sloganıyla bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyayı üç amaç üzerine inşa ettik; bu konudaki hassasiyetimizi ortaya koymak,diğer öğrenci topluluklarını teşvik etmek,mazeret sınavının olmadığı bir imtihan içinde olduğumuzun bilincini ortaya koymak. Biz bu zamanda ya elimizi taşın altına koyup Van’ı enkazdan çıkartıp gerçek manada kardeşliğimizi herkese göstereceğiz ya da oturduğumuz yerden kardeşlik naraları atıp yine birbirimizi ötekileştirmeye devam edeceğiz. Biz ikincisini seçtik, yüzyıllardır devam eden birlikteliğin çatışmaya,şiddete ve kirli savaşa teslim edilmekten kurtarılması için bir nebze olsun faydamız olsun istedik”

Sosyoloji Topluluğu adına konuşan Öztürk, kampanya süresince desteğini ve yardımlarını esirgemeyen,emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

31/10/2011 – Mehmet Akgül


709 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.