Sosyoloji 20. Yaşını Kutladı

Sosyoloji 20. Yaşını Kutladı
30.12.2013
1.057
A+
A-

 

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Sosyoloji Bölümü, 20. kuruluş yıldönümünü, 20-21 Aralık 2013 tarihleri arasında düzenlenen 2 günlük bir etkinlik ile kutladı.

Etkinliğin ilk gününde, Tarih Bölümü ile ortaklaşa ağaç dikme etkinliği düzenlendi. Etkinliğin ikinci günündeki (21 Aralık 2013 Cumartesi günü) program SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ndeydi. Programda, SAÜ Rektörü Muzaffer Elmas, Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener ve Proje Yöneticisi Doç. Dr. Ali Arslan ve bir çok öğretim üyesi ve mezun konuşma yaptı. Bölümün 20 yıllık tarihi, halkın Sosyoloji ile ilgili görüşleri, Sosyoloji Bölümünü tanıtan etkinlikler video ile gösterildi. Sosyolojiyi anlatan tiyatro gösterisi sunuldu.

Her aşaması ilgi ile izlenen programda, Rektör Elmas, yaptığı konuşmasında, “Ben kolay kolay güzel olmuş demem ama bu program gerçekten güzel olmuş, tebrik ediyorum dedi.” Üniversitenin kalite yolculuğunun bölüm tarafından iyi kavrandığını ve bilinçli çalışıldığını belirten Elmas, Sakarya Üniversitesi’nin hakikaten bir çok alanda öncü olduğunu belirtti.

Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sami Şener ise, Bölüm içindeki başarılı çalışmalar ile hayallerinin gerçek olduğunu ve alternatif bir sosyoloji geliştirmek için çalıştıklarını ve özel bir misyon üstlenerek topluma hizmetten de uzak kalamayacaklarını vurguladı.

Proje Yöneticisi Doç. Dr. Ali Arslan da, kuruluşundan bu yana bölümde çok gelişmeler kaydedildiğini söyledi. Bölümde birlik ve beraberlik olduğunu belirten Arslan “Önceki gün 3 bin ağaç dikimini coşku ile gerçekleştirdik. Tüm mezunlar dahil çok yönlü destekler aldık. Enerjimizi bölümdeki birlik, beraberlik ve inandığımız değerlerden alıyoruz. Bölüm içi çalışmalarımızı geçmişle uğraşarak değil, Mükemmellikte Süreklilik Ödülü almış Sakarya Üniversitesi’nin Toplam Kalite Yönetimi anlayışına uygun olarak, geleceğe bakarak ve stratejik çalışmalarla yapıyoruz. “dedi.

Sosyoloji Bölümü olarak ‘Toplumu Anlamak ve Anlatmak’ misyonu ile çalıştıklarını belirten Arslan, konuşmasının sonunda Sakarya şiirini okuyup ‘Biz Kimiz’ diye haykırması üzerine tüm salondakiler ayağa kalkarak hep birlikte ‘Sakarya Sosyolojiyiz’ diye cevap verdiler. Çoşku ile kutlanan ve yıllara göre mezunların da konuştuğu program alınan plaketlerle son buldu.

30/12/2013 – HM

Daha fazla fotoğraf için tıklayın:


1.057 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.