Soğuğa İnat Sinemaya Devam

Soğuğa İnat Sinemaya Devam
18.02.2012
862
A+
A-

Şubat soğuklarının tüm şiddetiyle hissedildiği bugünlerde, Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Esentepe Kampüsü’nde, sinema tüm sıcaklığıyla devam ediyor.

Dün (18 Şubat) gösterilen ‘Kazananlar Kulübü, Bir Zamanlar Anadolu’da, Tehlikeli İlişki’ filmlerin ardından, festivalin son günü olan Pazar günün de ise, ‘Celal Tan Ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi’ ve ‘Uzaylıların Şafağı’ filmleri izleyicilerle buluşacak.

Aşırı Acıklı Bir Hikaye!

İlk filmimiz kara mizahın çok güzel işlendiği ‘Celal Tan Ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi.’ Tanınmış anayasa profesörü Celal Tan, çevresi ve ailesi tarafından sevilen, örnek gösterilen önemli simadır. Eşini kaybetmesinin ardından hayatını kurtardığı genç öğrencisiyle evlenmiştir. Ailesi Celal Tan’ın 65. doğum gününü kutlamak için kendisine sürpriz bir doğum günü partisi düzenler, fakat kutlama öncesi yaşananlar tüm ailenin hayatını değiştirecektir…

Hali vakti yerinde bir ailenin büyükbabası olan Celal Tan, genç eşini öldürüyor ve tüm aile bu olaya tanık oluyor. Kara mizah ise elbette ki tüm ailenin bu suçu gizleme çabasından peydah oluyor ve işler adım adım daha da karmaşıklaşıyor.

Polis, Güneşin Oğlu ve Beş Şehir gibi filmlerle, farklı türlere olan hakimiyetini gösteren senarist/yönetmen Onur Ünlü’nün “Celal Tan ve Ailesinin Aşırı Acıklı Hikayesi” alıştığımız aile kavramına eleştirel bir bakış getiriyor. Absürd kara mizaha güzel bir örnek olan filmi 18 Şubat Pazar günü saat 17:00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde izleyebilirsiniz.

Bilim Kurgu ve Komedi Bir Arada

Festivalin son filmi ise, bilim kurgu türünde ‘Uzaylıların Şafağı (Attack the Block)’. Londra’nın güneyinde, beklenmedik bir şekilde uzaylılar tarafından saldırı düzenlenir. Hazırlıksız yakalanan insanlar kaçmak için her yolu dener. Bu beklenmedik uzaylı saldırısına karşı bulundukları yerde, kendi bölgelerini savunmak isteyen bir grup genç birlik olacaktır. Sokak çetelerinden oluşan bu grup, hem kendilerini hem de yaşadıkları blokları, uzaylılara karşı değişik taktikler uygulayarak savunmaya çalışır.

Bu eğlenceli bilim kurgu filmini izlemek isteyenleri, 18 Şubat Pazar günü saat 20:00’da SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’ne davet ediyoruz.

17/02/2012 – AB

 
862 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.