Sofya Milli Spor Akademisi ile işbirliği

Sofya Milli Spor Akademisi ile işbirliği
17.12.2011
688
A+
A-

SAÜ, Sofya Vasil Levski Milli Spor Akademisi ile işbirliği anlaşması imzaladı.

Sofya Vasil Levski Milli Spor Akademisi ile akademik işbirliği anlaşması imzalayan Sakarya Üniversitesi (SAÜ) uluslararası işbirliği ağını genişletmeye devam ediyor.

Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas ve Sofya Vasil Levski Milli Spor Akademisi Rektörü Prof. Dr. Lachezar Dimitrov tarafından imzalanan protokol gereği 2 kurum tarafından ortak bilimsel çalışmalar yapacak.

Anlaşmada metninde ise, bilimsel araştırma projeleri hazırlamak, uygulamak ve yayımlamak,  iki kurumun öğretim elemanlarınca karşılıklı ders vermek, bilimsel eğitimin her aşamasında karşılıklı olarak öğretim elemanları ve bilim kadroları eğitmek, karşılıklı olarak bilimsel danışma kurullarına katılmak, öğrencilerin eğitimi için gerekli olan müfredat programları hazırlayarak, eğitim ile ilgili kaynak, araç ve gereçlerin temininde karşılıklı yardımda bulunmak, iki kurumun öğrencileri arasında spor müsabakaları düzenlemek, iki kurum öğrencilerin eğitim sürecinin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla karşılıklı öğrenciler göndermek maddeleri yer alıyor.

1942 yılında kurulan Sofya Milli Spor Akademisi kuruluşundan itibaren spor, beden eğitimi ve kineziterapi alanlarında çok iyi uzmanlar yetiştirmeyi amaçladı. Bulgaristan’ın uluslararası spor başarılarının arkasındaki akademik güç olan Akademi, aynı zamanda olimpiyat oyunlarına da öğrenci yetiştiriyor.

16/12/2011 – YC

 


688 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.