Sizi İşe Neden Alalım?

Sizi İşe Neden Alalım?
21.12.2018
2.427
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Üniversite Sanayi İşbirliği Topluluğu tarafından “Sizi İşe Neden Alalım” konulu konferans düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde yapılan konferansta etkili CV hazırlama, başarılı mülakat teknikleri, iş başvuru süreçleri gibi konularda oturumlar gerçekleştirildi. Konferansa konuşmacı olarak İkcafe.net yazarı / blogger Sinem Işık, Turkcell İnsan Kaynakları Yöneticisi Kenan Şahan ve Kardemir İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Gürsoy katıldı.

Sadece CV hazırlamak yetmez

Sinem Işık, artan üniversite ve mezun yığılmalarından dolayı mezuniyetten sonra öğrencileri zorlu bir rekabet ortamı beklediğini ifade ederek, “Kurum ve kuruluşların yeni mezunları istihdam etme oranlarının düşük olduğunu görüyoruz. Deneyimli personel aranıyor ve en az 2 yıl deneyim bekleniyor. Şimdi herkesin kafasında şu soru var; ‘Herkes deneyimli ararsa, ben bu deneyimi nerede kazanacağım?  Bu insanlar bu deneyimleri nerede kazanıyorlar?’ diye soruyoruz. Evet, deneyimli çalışan arayan birçok şirket var. Deneyimsiz arayanlar da var, ama istatiksel olarak çok az bir oran ve bu ilanları çok sıkı değerlendirmemiz gerekiyor. Sadece CV hazırlamakla ve işe başvuruda bulunmakla bütün bu yeni mezunlar arasından sıyrılamazsınız. Maalesef ki hepiniz böyle bir zorlukla karşı karsıya kalacaksınız” ifadelerini kullandı.

Genç yetenekler

Turkcell İnsan Kaynakları Yöneticisi Kenan Şahan, tecrübesiz olan ve yeni mezun olduktan sonra bir yerden başlamak isteyen öğrenciler için büyük firmaların yapmış olduğu genç yetenek programlarından bahsetti. Şahan, “İlki 2016 yılında hayata geçirdiğimiz genç yetenek programına 30 bine yakın genç başvurdu ve bunlardan bir kısmı tam zamanlı ve stajyer olarak Turkcell’de çalışma fırsatı elde etti. Lisans son sınıf, yüksek lisans veya doktora öğrencileri ile yeni mezun ya da en fazla 2 yıllık iş tecrübesi olanlar bu programdan yararlanabiliyor. Aynı zamanda askerlik engelimiz de bulunmuyor. İş aranılan yerlerde sizin olmanız çok önemli. Linkedln’de CV’nizin olması, daha önce sizin okulunuzdan, bölümünüzden mezun olmuş kişilerle de irtibata geçmeniz çok önemli” ifadelerini kullandı.

İş başvuru süreci

Kardemir İnsan Kaynakları Müdürü Yusuf Gürsoy da öğrencilerin sadece bir iş sahibi olmayı değil, mutlu olabilecekleri bir mesleği yapmayı hedeflemelerini tavsiye etti. İnternet üzerinden ve basılı olarak elden yapılan CV başvurularını anlatan Gürsoy, aranılan pozisyonlara göre filtrelenen başvuruların uygun bir biçimde değerlendirilerek online olarak bilgi verildiğini, talep edilenin çok üzerinde başvuru almaları nedeniyle başvuranlara ayrıca bir bildirim göndermediklerini aktardı.

21-12-2018 / Nurcan Kök


2.427 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.