Sistem Sizi Öğütür

Sistem Sizi Öğütür
28.12.2015
551
A+
A-

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Robot Topluluğu ve TAF Network ortaklığıyla düzenlenen “Doç. Dr. Sadi Vural Söyleşisi” isimli etkinli SAÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Robot Topluluğu ve TAF Network ortaklığıyla düzenlenen söyleşiye, TAF Genel Koordinatörü Cemal Alçak ve Osaka Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sadi Vural konuşmacı olarak katıldı. Açılış konuşmasını Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yılmaz Uyaroğlu’nun yaptığı söyleşiye SAÜ’lü öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

TAF Network’un amaçlarından söz eden Cemal Alçak, “Bu program yüksek lisans, doktora, post doktora gibi lisans sonrası eğitim ve akademik çalışmalarına yurtdışında devam edecek üniversiteler ve akademisyenlere yönelik bilgi paylaşımı ve iletişim için geliştirilen bir programdır. Yurtdışında kariyer yapmak ve eğitimini devam ettirmek isteyen tüm öğrencilerimizin yurt dışına gitme hayallerini gerçekleştirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Yüz tanıma teknoloji çalışmaları

Japonya’daki çalışmaları hakkında bilgiler veren Doç. Dr. Sadi Vural, “Bu güne kadar yüz tanıma teknolojisiyle ilgili birçok çalışma yaptım. Şu anda çalışmam üç yaşındaki bir bebek seviyesinde tanıma yapabiliyor. İnsan beynini örnek alırsak, daha önce görmediği bir şeyle karşılaştığında durur. Çünkü beyin o şeye hazırlıksızdır. Yüz tanıma teknolojisi de aynı şekilde çalışıyor” dedi.

Japonya’daki yaşantısından örnekler veren Doç. Dr. Vural, “Japonya’da ufkum açıldı. Daha fazlasının yapılabileceğini gördüm. Türkiye’deki toplum baskısını orada yaşamadım. Bu sayede yeteneklerimin ve yapabileceklerimin farkına vardım” diye konuştu.

Eğitim hayatını Japonya’da sürdürmek isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulunan Doç.Dr. Vural, “İlk önce gideceğiniz üniversite ve hocayı bulmalısınız. Hedefleriniz net olmalı ve asla ben yapamam dememelisiniz. Benim hedefim akademik yapıyla endüstriyi birleştirerek çalışmak ve dünya yüz tanıma teknolojisini yönetmek.  Nokta atışı yapmanız gerekiyor. Daha sonrasında sisteme kendinizi bırakın sistem sizi öğütür” ifadelerini kullandı.

28.12.2015 – SA
551 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.