Sınırları Zorlamak Başarı Getirir

Sınırları Zorlamak Başarı Getirir
09.11.2017
1.810
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Kariyer ve Yetenek Yönetimi Koordinatörlüğü tarafından “İnsana Dair Her Şey” adlı bir etkinlik düzenlendi.

SAÜ Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleşen etkinliğe yazar Özden Aslan konuşmacı olarak katıldı.

Nitelikli ve kaliteli insan yetiştirmenin önemine vurgu yapan Aslan, nitelikli insanın toplumların ilerlemesini sağlayacağını söyledi. Aslan, “İnsanı konuşmanın önemli olduğunu düşünüyorum. Nitelikli insanlar toplumu bir yerlere götürür. İnsanın nitelikli olması rekabet üstünlüğünü sağlar. Ürettiğimiz ürünlerin de ne kadar büyük olduğu değil, teknolojisi önemlidir. Ne kadar yüksek teknolojide bir şey üretirsek, ülke olarak o kadar çok kazanabiliriz” diye konuştu.

Kendinizi tanıyın

İnsanın öncelikle kendisini tanıması ve nasıl bir yaşam istediğine karar vermesi gerektiğine dikkat çeken Aslan, “Herkesin bu konudaki beklentisi farklı, öyleyse kendinizi bilin. Zayıf yanlarınızı, güçlü yanlarınızı, neyi sevip neyi sevmediğini, sizi siz yapan özelliklerinizi bilin. Size uygun olan okulu ve mesleği buna göre seçin. Yeni şeylere açık olun. Aile ve sosyal yaşama zaman ayırın. Yaşamın tekrarı yok en enerjik olduğunuz bu yılları iyi değerlendirin” dedi.

Risk almaya hazır olun

Tembellik ve kopyacılık gibi kötü alışkanlıkların terk edilmesi ve rutini kırmak gerektiğini belirten Aslan, “Hayat geçiyor. Her zaman kendimizi geliştirmeliyiz. Eminim kapasitenizin tamamını kullanmıyorsunuz. Aslında çok becerileriniz var, ama siz yettiğini düşündüğünüz kadarını kullanıyorsunuz. Beyniniz ve bedeniniz tembelleşiyor. Sınırlarınızı zorlayın, bu başarı duygusu sizi mutlu eder. Risk almaya hazır olun” ifadelerini kullandı.

Yaşamın tekrarı yok

Öğrencilere her zaman bir planları olması tavsiyesinde bulunan Aslan, “Kendi planınız yoksa başkasının planında figüran olmayı beklersiniz” dedi. Plan olmadığında zamanın yönetilemeyeceğini söyleyen Aslan, “Her zaman bir planınız olsun. Plan yaparken gerçekçi olun ve planınıza uymaya çalışın. Planınız olmazsa beyniniz kendi kendine seçim yapar. Her zaman kolay olanı seçen beynimiz, zor işleri hep erteler. Zamanınız değerli, çünkü yaşamın tekrarı yok” şeklinde konuştu.

09/11/2017 – EC


1.810 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.