Sinemanın Sultanı Sakarya’da

Sinemanın Sultanı Sakarya’da
22.02.2013
514
A+
A-

Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri kapsamında düzenlenen “Ustalara Saygı” programına katılmak üzere Sakarya’ya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında kendisi için düzenlenen Ustalara Saygı programına katılmak üzere Sakarya’ya gelen Türk Sinemasının Sultanı Türkan Şoray, Yenikent’te gerçekleştirilen imza törenine katıldı, Ferizli’ye giderek cezaevi mahkûmları ile buluştu.

İlk olarak Yenikent Park’a gelen Şoray, koleksiyoner Vadullah Taş tarafından sergilenen 36 film afişini inceledi. Arapça ve Farsça dillerinde de hazırlanan film afişlerini ilk kez gördüğünü dile getiren Şoray, kendisine gösterilen ilgiden dolayı teşekkür ederek, Yenikent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine katıldı.

İmza töreninde konuşan Türkan Şoray, “Sakarya acı dolu günler geçirdi. O günden sonra Sakarya’ya gelmeyi çok istedim, hep aklımdaydı. İyi ki geldim, iyi ki varsınız.” dedi. Şoray, burada senaryosunu kendisinin yazdığı ‘Mühürlü Kalp’ adlı dizinin de müjdesini verdi.

Yenikent Sosyal Tesisleri’ndeki programın ardından Ferizli Cezaevi’ne giden Şoray, cezaevinde adının verildiği konferans salonunda mahkûmlarla buluştu. Mahkûmlarla sohbet eden Türkan Şoray, “Sizi ve duygularınızı anlıyorum. Acı çeken karakterlere birçok kez hayat verdim. Umarım hayatınız çok çok güzel olur. Gösterdiğiniz ilgi için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mahkûmlarla sohbet eden ve onlarla hatıra fotoğrafı çektiren Türkan Şoray, Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından kendisi için düzenlenen Ustalara Saygı programına katılmak üzere Ferizli Cezaevi’nden ayrıldı.

22/02/2013 – HM


514 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.