Sinema Ustaları Sakarya Üniversitesi’nde

Sinema Ustaları Sakarya Üniversitesi’nde
08.02.2012
706
A+
A-

Üniversitelerarası Film Festivali ‘Ünifilmfest’ kapsamında düzenlenecek atölye çalışmaları herkese sinemanın büyülü dünyasıyla tanışma fırsatı sunuyor.

13 – 19 Şubat tarihleri arasında Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kampüsü’nde gerçekleştirecek “Play Ünifilmfest” sinema günleri, alanında uzman isimlerin yönetimindeki atölye çalışmalarıyla herkese sinemanın büyülü dünyasıyla tanışma fırsatı sunuyor.

Katılımcılar, bir belgesel film türü olan “Mockumentary” de Emre Akay ile çalışırken, sinemanın nasıl okunması gerektiğini Gözde Onaran ve Gülengül Altıntaş’tan öğrenecek, Derya Durmaz’dan oyunculuğun püf noktalarını dinleyecekler.

Geç Dalganı!

14-16 Şubat tarihleri arasında yapılacak Mockumentary Atölyesi, bir şeylerle dalga geçerken veya eğlenirken film yapma deneyimiyle dikkat çekiyor. Gerçek olmayan hikayelerin sanki varmış/olmuş gibi anlatıldığı bir sinema türü olan Mockumentary, İngilizce ‘belgesel’ (documentary) ve ‘dalga geçmek, eğlenmek, sahte’ (mock) anlamlarına gelen kelimelerin birleşimi sonucu yaratılan bir terim.

Türk Sinemasının ilk mockumentary örneklerinden; “Bir Tuğra Kaftancıoğlu Filmi”nin yönetmenlerinden Emre Akay katılımıyla gerçekleştirilecek Mockumentary Atölyesinde katılımcıları eğlenceli bir deneyim bekliyor.

Mockumentary türü hem eğlendiren hem de hayal gücünü zorlayan yanıyla herkese özgür bir film yaratma fırsatı sunuyor. Atölye çalışmalarında gençler, kampüs ve çevrelerini filme çekebilir, kendi Mockumentary filmlerini yapabilir ve sinemaya dair eğlenceli deneyim yaşayabilirler.

Üç gün sürecek atölye boyunca dünya sinemasından mockumentary örnekleri gösterilecek ve gençlerin kampüsü mekan olarak kullandıkları filmler çekmeleri sağlanacak. Filmler daha sonra izlesene.com adresindeki internet sitesinde Play ÜniFilmFest için özel tasarlanan sayfadan izlenebilecek.

Sinema Yazarlığına Nasıl Yapılır?

Sinemaya ilgi duyan ve bu ilgisini daha da ileriye taşıyıp sinemanın dilini, taşıdığı mesajları, rolü ve kültürü üzerine bilgilenmek isteyenler Sinema Eleştirmenliği Atölyesini kaçırmamalı. 16 – 18 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek atölyenin koordinatörlüğünü sinema yazarları Gözde Onaran ve Gülengül Altıntaş yapacak.

Sinema yazarı olmak isteyen gençlere filmleri sinema kültürü ve kişisel yaklaşımlar üzerinden yorumlama ve okuma pratikleri sunacak atölyede, çalışmaların sonunda katılımcıların yazılarından oluşan bir fanzin yayımlanacak.

Oyunculuğa İlk Adım

17 – 19 Şubat tarihleri arasında film festivali kapsamında gerçekleştirilecek diğer bir atölye çalışması ise oyunculuk üzerine olacak. Ihlamurlar Altında, Tövbeler Tövbesi gibi televizyon dizilerinin yanı sıra Çinliler Geliyor (2006), Mülteci (2007), İncir Çekirdeği (2008), Saç (2010), Aşk ve Devrim (2011) sinema filmlerinde oynayan Derya Durmaz’ın yönetiminde gerçekleşecek Oyunculuk Atölyesi’nde katılımcılara oyunculuğa dair temel bilgiler verilecek.

Katılımcılar atölye boyunca, oyunculuğa ait temel giriş ve kurallar, sahnede hareket – duruş, ses-nefes çalışmaları, diksiyon, mim, tekli doğaçlama gibi teknikleri öğrenerek oyunculuğa adım atmış olacak.

08/02/2012 – AB


706 kez görüntülendi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.