Sinema Akademisi Başvuruları Başladı

27.03.2014

Sakarya Üniversitesi, ülkemizde bir ilke imza atıyor: Yusuf Kaplan’ın koordinatörlüğünde, geleceğin yönetmenlerini, senaristlerini ve sanat yönetmenlerini yetiştirecek bir sinema okulu açıyor.

Ezel Akay, Nuri Bilge Ceylan, Semih Kaplanoğlu, Mecid Mecidi, Osman Sınav, Türkan Şoray, Şener Şen, Hülya Koçyiğit, Ulvi Alacakaptan, Okan Bayülgen, Hasan Kaçan, Nihal Bengisu Karaca, Nilüfer Göle, Tarık Tufan, Hilmi Yavuz, Sadık Yalsızuçanlar, Bülent Somay gibi çok sayıda yönetmen, oyuncu, akademisyen ve düşünürün konferanslarının da yer alacağı sinema okulu 3 er aylık iki sömestrden oluşacak.

“Film Teorileri/ Film Gösterimleri”, “Sinemada Eleştiri ve Analiz Yöntemleri”, “Montaj/ Ses”, “Kamera/ Işık/ Görüntü” gibi derslerin verileceği bu iki dönemin ardından katılımcılar 3 ay sürecek belgesel çalışmasında bulunacaklar ve sertifikalarını alacaklar. İlk dönemde 50 kişilik kontenjanın belirlendiği Sinema Okulu programı için katılımcılar, başvuranlar arasından mülakatla belirlenecek.

27/03/2014 – EH

Ayrıntılı Bilgi İçin Aşağıdaki Linke Tıklayınız..

Sinema_Akademisi