Şiirler Türkçe Olsun

Şiirler Türkçe Olsun
18.04.2013
1.306
A+
A-

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve İletişim Topluluğu tarafından ‘Şiirler Türkçe Olsun’ isimli şiir okuma yarışması düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi Türk Dili Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) ve İletişim Topluluğu tarafından ‘Şiirler Türkçe Olsun’ isimli Sakarya Üniversitesi Yabancı Öğrenciler Arası Şiir Okuma Yarışması düzenlendi. Adapazarı Kültür Merkezi (AKM)’de düzenlenen programa dünyanın farklı yerlerinden gelip Sakarya Üniversitesi çatısı altında eğitim gören yabancı öğrenciler katıldı.

Etkinliğin jüriliğini ise; “Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Mehdi Ergüzel, Kırkpınar Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Kemal Aydın, Sakarya TÖMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altun, Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Yrd. Doç. Dr. Gülsemin Hazer, Sakarya TÖMER Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Erdal Özcan ve Rektörlük Türk Dili Bölümü Okt. Engin Ömeroğlu yaptı. Ünlü Türk şairlerin şiirlerinin seslendirildiği organizasyon renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmanın galibi Kırgızistan uyruklu Ulukbek Kalandarov oldu. Mehmet Dumanlı’nın “Anne Nasıl Bir Şey?” isimli şiiriyle izleyenlere duygusal anlar yaşatan Kalandarov yarışmayı birincilikle bitirdi. Dereceye giren diğer isimler ise şöyle; “Bosna Hersek’ten İlma Cohadzic, Ataol Behramoğlu’nun “Aşk İki Kişiliktir” isimli şiiriyle ikinci, Kolombiya’dan  Sebastian Ballen Chaparro ise Ümit Yaşar Oğuzcan’ın “Milyon Kere Ayten” şiiriyle üçüncü oldu.

18/04/2013 – CP


1.306 kez görüntülendi.
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.